Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се води досъдебно производство

...
Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се води досъдебно производство
Коментари Харесай

РП-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за подпомагане на 43 граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се води досъдебно произвеждане за това, че на 21.02.2022 година, на 204 км на автомагистрала „ Тракия “, в землището на гр. Стара Загора, за набиране за другиго на имотна полза, посредством потребление на моторно транспортно средство – товарен автомобил „ Рено “, незаконно са подкрепени 43 мъже, на възраст сред 18 и 35 година, всички жители на Афганистан, да минават в страната в нарушаване на закона. Престъплението е квалифицирано по член 281, алинея 2, т. 1, прочие 1 и т.5 вр. ал.1 т.2 от Наказателния кодекс.

Полицейски чиновници спрели за инспекция товарен автомобил, марка „ Рено “, който бил ръководен от Б.Б., на 64 година В товарната част на колата се намирали 43 лица без документи за идентичност. Установено е, че те са жители на Афганистан.

Б.Б. е арестуван за период от 24 часа и следва да му бъде предявено обвиняване. При осъществения оглед на автомобила бил открит и конфискуван телефон. Товарният автомобил „ Рено “ също е конфискуван по досъдебното произвеждане.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР