Под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Димитровград се извършват

...
Под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Димитровград се извършват
Коментари Харесай

Откриха нива с коноп в Меричлери

Под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Димитровград се правят дейности по следствието по досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс – за засяване и развъждане на растения от рода на конопа в нарушаване на откритите в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите правила.

На 06 юли 2022 година към 18.45 часа при извършена профилирана полицейска интервенция за противопоставяне, попречване и откриване на закононарушения, свързани с наркотичните субстанции, полицейските чиновници на РУ-Димитровград направили инспекция в гориста околност, находяща се наоколо до река “Меричлерска “, в землището на гр. Меричлери, общ. Димитровград където открили,че са засети и отглеждани растения от рода на конопа. Растенията били засети в равнища с обща повърхност към 460 кв.м. Общият брой на отглежданите растения е 343 броя, с височина от 80 сантиметра до 110 метра.

При тестване с полеви наркотест насажденията са реагирали на високорисковото наркотичното вещество – канабис. На място полицейските чиновници заварели двама мъже на 60 г.и 43 година, които полагали грижи за растенията и ги поливали. Лицата са арестувани за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

По делото се правят дейни процесуално-следствени дейности под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Димитровград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР