Под надзора на Окръжна прокуратура–Видин се водят действия по разследване

...
Под надзора на Окръжна прокуратура–Видин се водят действия по разследване
Коментари Харесай

Полски гражданин е обвинен за опит да пренесе през Дунав мост 2 над 3,5 кг метамфетамин

Под надзора на Окръжна прокуратура–Видин се водят дейности по следствие за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс за преместване през страната на наркотични субстанции. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

На 23.02.2023 година полският жител С.Р., на 28 година, дошъл на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 - Видин за излизане от Република България с ръководен от него товарен автомобил.

При инспекция от чиновници на митническата Териториална дирекция е открито, че в задната част на товарния отсек на камиона се транспортират чували с кучешка храна от разнообразни марки. В черен чувал и 6 броя пликове с надпис „ Enjoy Adult Dog Food “ са открили транспарантни полиетиленови пакети, съдържащи вещество с кристална конструкция с общо тегло 3 608.39 гр. При изработен тест веществото е реагирало на метамфетамин.

С разпореждане на проверяващия орган полският жител, управлявал транспортното средство, е притеглен в качеството на обвинен за опит да придвижи през границата на страната без съответно позволение високорисково наркотично вещество.

С.Р. е арестуван за период до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР