Под мотото Съпротива, бунт, любов е героинята на трансджендър киното.

...
Под мотото Съпротива, бунт, любов е героинята на трансджендър киното.
Коментари Харесай

Трансджендър актрисата Даниела Вега в новия филм на Gucci

Под мотото " Съпротива, протест, обич " е героинята на трансджендър киното. Още когато стана първата открита актриса, тя се възползва от опцията да приказва за положението на тази общественост в родината си Чили. Това е и моментът, в който за една нощ тя се трансформира в звезда в Сантяго и стана лице на придвижването за правата на трансджендърите там. 



В момента Даниела е звездата от последната част на късометражния филм на, който изследва границите на личната ни еднаквост. Режисьор на лентата е Алехандра Маркес Абела, чийто филм " Добрите девойки " е награждаван неведнъж. Тя е изгряваща звезда в мексиканското кино.

" Идеята беше да се сътвори една феминистка визия. Виждаме жена, олицетворяваща патриархалните мечти на хората. "

Филмът изобразява Вега в две контрастни светлини. От една страна, тя е добра стопанка, която подготвя вечеря и храни канарчетата си, от друга – екзотична звезда с красива рокля и пера в косите, а на нощното й шкафче стои книга на обичаната й чилийска поетеса, чиито думи Вега цитира през целия филм, дружно с тези от речта й на церемонията по раздаването на премиите " Оскар " – тя стана първата трансджендър актриса, която връчи статуетка. 



Според Вега тъкмо, а не активизмът е " семето " на смяната. Тя споделя, че то е ключът към всички порти на света. За нея филмът има за цел да осведоми света, че идентичността е нещо, което би трябвало да се построи: " Ще има оръжия, които ще желаят да " убият " вашата красива природа, само че не трябва да се опасяваме от тях ".



 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР