"Pod igoto" на "шльокавица" влиза в учебника по литература за

...
"Pod igoto" на "шльокавица" влиза в учебника по литература за
Коментари Харесай

Десетокласници ще четат Pod igoto на шльокавица

"Pod igoto " на "шльокавица " влиза в учебника по литература за 10-и клас. Включването на изданието е утвърдено от просветното министерство и помагалата ще бъдат разпратени до учебни заведения за втора оценка от педагозите, които могат да дадат "зелена светлина " за щемпел.
Класиката на Иван Вазов бе издадено у нас преди две години. Учебникът ще се употребява от десетокласниците в идната 2019/2020 образователна година, написа "Монитор ".
В часовете по литература обаче, те няма да се занимават главно със наличието на романа, защото към този момент ще са се срещнали с обособени елементи още в 6-и клас.
Като част от своите извършения гимназистите ще би трябвало да разсъждават за публичния отзив след публикуването на цялостния текст на Вазовата класика на шльокавица, като предизвиква учениците сами да проучат главните позиции в медийни известия, конгреси, видеа и така нататък
След като систематизират главните мнения по случая, следва в час да се провежда полемика за уместността на сходно издание и размишление по какъв начин биха реагирали Вазов и героите му, в случай че можеха да станат очевидци на по този начин преиздадения том.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР