Почти всички пътници на разбилия се вчера край Хавана самолет

...
Почти всички пътници на разбилия се вчера край Хавана самолет
Коментари Харесай

Почти всички пътници в разбилия се край Хавана самолет са били кубинци

Почти всички пасажери на разрушилия се през вчерашния ден край Хавана аероплан са били кубински жители, заяви ТАСС, базирайки се на кубинския вестник „ Гранма “. Според вестника на борда е имало 105 души, най-вече кубинци, като се изключи петима чужденци и екипажа, оповестява БНТА.

Мексиканското министерство на известията и превоза сподели, че екипажът - двамата водачи и трите стюардеси, са били мексиканци. 

По предварителни данни починали са повече от 100. Има трима оживели, които са в болница в сериозно положение.

В Куба е разгласен народен печал за жертвите на самолетната злополука.

Боинг 737 на кубинската компанията " Кубана де авиасион ", нает от дребна мексиканска самолетна компания, се разруши през вчерашния ден малко след политане от Хаван напът за град Олгин в източната част на Куба. Според кубински медии са борда е имало 105 души. Повече от 100 души са починалите. Първоначално бе обявено за три оживели дами, които са приети в болница в тежко положение. По-късно се появи информация, че едната от тях е умряла.

Министерството на външните работи няма данни за потърпевши български жители при случая.

Българските жители, които желаят да получат информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го създадат на дежурните телефони на посолството Република България в Куба: +537 204 67 66; +537 204 67 68

Дежурен телефон в извънработно време: +535 286 24 49
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР