Почти всички кандидатстващи ученици след 7 клас посещават частни уроци.

...
Почти всички кандидатстващи ученици след 7 клас посещават частни уроци.
Коментари Харесай

Диан Стаматов: Подготовката в училище е напълно достатъчна за кандидатстване след 7 клас

Почти всички кандидатстващи възпитаници след 7 клас посещават частни уроци. Това е една доста странна традиция, която се е запазила в нашата страна, тъй като едни и същи учители преподават в публичните и в частните школи.

Това сподели пред Euronews Bulgaria някогашният зам.-министър на образованието и шеф на столичното 119-о учебно заведение Диян Стаматов.

До огромна степен подготовката на ученика в учебно заведение е изцяло задоволителна, с цел да покрие нужния стандарт за националното външно оценяване след 7 клас. Въпреки всичко родителите доста държат да запишат детето си още от началото на образователната година на частна школа. При предварителна подготовка, централизация и поредно учене, времето в учебно заведение е изцяло задоволително за асимилиране на материала. Ако някой от тези три пункта липсват, без подозрение е належащо в допълнение асимилиране на този материал. Но при съществуване на задоволително централизация през цялата година не е належащо посещаването на частни уроци.

 
Това е и положителната комерсиална връзка, която частният учител съумява да наложи - че дава повече, в сравнение с публичното учебно заведение.
Каквото и да си приказваме 80% от знанията се натрупват в публичния бранш, публичното учебно заведение. Дали е положително или не, е главната база, на която се стъпва.

Няма по-труден изпит в междинното обучение от този. Поради това родителите доста държат да имат сигурната гаранция, че няма да се случи нещо внезапно.

Освен образователните часове, всеки един учител, най-много по „ Български език “ и „ Математика “ има и спомагателни съвещания, които съвсем постоянно остават празни. Самите часове по тези предмети са повече. Така че има време, което да бъде отделено на всеки един от групата, както и на цялата група като екип.

Заплащането не е нещо неприятно в образованието, само че би трябвало добре да се уточни по кое време е належащо. В нашата страна има безпределно положителни публични учебни заведения. Със сигурност има и положителни частни учебни заведения. Добре е всеки да си откри мястото, където се усеща удобно.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР