Почти всеки ден имаме специализирани операции по пътя и контролът

...
Почти всеки ден имаме специализирани операции по пътя и контролът
Коментари Харесай

Мнение: Цялата страна да се насити със стационарни камери на пътя


Почти всеки ден имаме профилирани интервенции по пътя и контролът е засилен. Въпросът е да се насити цялата страна с камери и хората да знаят, че на всеки 10 км има прикрито око, което ги следи и ще бъдат глобени при нарушавания. 50-60 000 лв. коства една стационарна камера. Това сподели комисар Тенчо Тенев, някогашен шеф на КАТ-София, за " Твоят ден "

" Имаме доста добре построена тол система. Камерите за винетки с подобаващ програмен продукт могат да се пригодят за потребностите на Пътната полиция и всички останали служби. Общ програмен продукт в камерите може да ги настрои както снимат за винетки, да следи и за другите нарушавания. Имаме потребност от повече хора за по-масирано полицейско наличие на пътищата. Вече и " Охранителна полиция " могат да сформират актове и фишове. Пътната полиция обаче има потребност от повече жив запас ", изясни той.

Според него има нарастване на водачите, седнали зад кормилото след приложимост на наркотични субстанции. " Отказът от тестване би трябвало да се третира като закононарушение. Ако се основат лаборатории за бързо тестване, няма да има потребност да се чака 5-6 месеца за кръвен тест. Ако има по-бърз метод за проби за опиати, както е за алкохол, може просто да се изчака кръвния, с цел да се смъкват номерата. По-високи наказания и по-строги санкции за нарушителите на пътя ", уточни Тенев.

По думите му възпитанието стартира от ранна възраст, а се следи по какъв начин деца 3 клас пият енергийни питиета. " Сега всеобщо младото потомство стартира да използва опиати. Има чиновници на пътя, които не трябва да са там, тъй като правят груби нарушавания и би трябвало да бъдат дисциплинарно уволнени. Те си затварят очите и оказват помощ на хора като Семерджиев ", разяснява комисарят. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР