Почти три часа след началото на продажбата на билетите от

...
Почти три часа след началото на продажбата на билетите от
Коментари Харесай

Купихте ли си билети за концерта на Ед Шийрън? Организация по бъл...

Почти три часа след началото на продажбата на билетите от TiecketStation, повече от 200 хиляди души към момента чакат своя ред. Някои не са на опашката за първи път и стоят пред екраните на своите устройства към този момент часове наред в молебствия този път системата да ги допусне до финалния стадий от покупката. 

“България заслужава такива актьори ” сподели това лято на концерт в Бургас вокалистът на инди бандата Hayeas&Y Благослав Атанасов. Групата беше един от участниците на летния фестивал, на чиято сцена стъпиха Nothing But Thieves. България в действителност заслужава огромни актьори от актуалната музикална сцена, а родната аудитория несъмнено жадува за такива. Видяхме хиляди да пеят с цяло гърло това лято, когато в София зазвучаха най-големите шлагери на Imagine Dragons. Миналата година пък на бургаското пристанище забиха Arctic Monkeys.

 

След като стана ясно, че и Ед Шийрън е избрал България за една от спирките на международното си турне, очакванията на меломаните, че у нас ще гостуват от ден на ден звезди от този сан, скочиха до небесата. И с право. 

 

България заслужава да вижда толкоз огромни актьори. След като за следващ път системата на TicketStation не съумя да понесе големият напор от консуматори онлайн обаче стана ясно, че никой у нас не е подготвен за това.

 

Големите проблеми със системата започнаха още от сутринта. Организаторите бяха оповестили, че уеб сайтът за продажба на билети няма да бъде деен преди 10 ч., само че още преди този момент консуматори в обществените мрежи се оплакаха, че имат проблеми с достъпа до началната страница, макар че TicketStation поучаваха да се направи предварителна регистрация и влизане в профилите, с цел да не изпитват усложнения потребителите, когато бъдат позволени до различен стадий от продажбата. 

Това, за жал, се оказа невероятно за мнозина. 

 

Часовникът удари 10 ч. и страницата беше пусната. Веднага на опашка се подредиха десетки хиляди хора, които чакаха да бъдат позволени над 1 час до системата. Броячът на времето обаче се побърка - скачаше от 1 минута на над 4000. 

 

След часове очакване някои въпреки всичко бяха позволени до системата, само че при опит да платят, бяха изхвърлени и трябваше да се редят още веднъж на виртуалната опашка за неустановен интервал от време. 

 

Нещо повече - някои се оплакаха, че системата на TicketStation не им е разрешила да сменят имената си от латиница на кирилица, което се оказа наложително (но скрито) изискване за покупка на билети. 

 

Имаше ли проблем и на други места? Не, несъмнено. Ед Шийрън ще има концерт и в прилежаща Румъния на 24 август. Организаторите продават билети през системата на Eventim, където покупката се случва единствено за няколко минути. Повтарям - минути. 

 

От TicketStation към този момент са играли този филм. Организаторите знаят доста добре какъв брой тъкмо огромен безпорядък могат да чакат, тъй като сходни проблеми към този момент имаше при продажбата на билети за концерта на Arctic Monkeys през август предходната година. Хаосът беше цялостен - системата изхвърляше искащите да купят билети непрекъснато, имаше голям проблем с достъпа и огромният брой поръчки, които просто натовариха сървъра.

 

България заслужава такива концерти. Но за жалост не е подготвена за тях. Ако сте си купили билет - отлично на вас. Може да пуснете и тото - имате огромен шанс. Останалите ще пият по една студена вода, с цел да охладят нервите. 

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР