Почти съм напълно убеден, че ще се стигне до смяна

...
Почти съм напълно убеден, че ще се стигне до смяна
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Ако не се стигне до смяна на министри, ротацията пропада и отиваме на избори

" Почти съм изцяло уверен, че ще се стигне до промяна на министри. Ако пък не се стигне, ротацията ще пропадне и ще се отиде на избори. Ще има много изменена гарнитура на Министерския съвет с нови акценти и нова политика. Все по-активна става ролята на Движение за права и свободи, които публично не са част от сглобката, само че са съставка на това тяло, което ръководи сглобката ".

Това сподели социологът Кънчо Стойчев в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

По думите му грешката на ръководещите е, че не са били ясни и открити и не са имали подписано съглашение.

„ В най-смешна позиция са несъмнено Политическа партия, тъй като с голяма доза неумелост се биха в гърдите и поемаха задължения, които в последна сметка се оказаха груби неистини. Трябва доста да се мисли и не 3, а 10 пъти да се мери. В това отношение образец е Ахмед Доган. Той приказва рядко, все по-късо, ясно е какво споделя и постоянно поема големи опасности. " Станахме машина за избори, а къде са ползите на хората? ", пита той. Отчита се сериозен електорален проблем и той ясно декларира, че ще се опита да го реши и споделя и по какъв начин. Кой различен партиен водач е имал смелостта да поеме риска да се изправи пред всички и да каже " Да, сбъркахме и ще се опитаме да го изправим ", " попита риторично Стойчев.

" Най-важното в това, което споделя Доган, е световният взор. Ние членуваме в два основно значими съюза, само че това не значи, че сме носители на безспорната истина. Простата фраза: " Светът е различен ". Ние продължаваме да живеем в евроцентричната си заблуда. Ние, европейците, сме 2-4% от света, 5% най-много, всички бели хора на света са 8%, а ние продължаваме да си мислим, че светът се върти към нас. Глобализацията завърши пред очите ни ", разяснява социологът.

Кънчо Стойчев заключи, че точно това е предизвестието на Доган.
" Той споделя на всички хора да мислят и че би трябвало да имаме доста по-балансирана и деликатна политика ", добави социологът.

Социологът разяснява и приемането на България в Шенген по въздух и вода.

„ България трябваше да каже „ не “. Да бъдеш добър член на Европейски Съюз значи да можеш да кажеш „ не “, когато се касае за твои национални ползи. Какво значи по въздух? Двойният стандарт, който се постанова е възмутителен поради някакъв вътрешнополитически австрийски интерес. За нас най-важното е сухопътната граница, ние там губим милиони, дори милиарди от транспортните схеми. Това, което се случи е безсрамие и това, че не споделиха „ не “ ще има голяма цена. Далеч по-добре беше да си стоим отвън Шенген, само че най-малко нямаше да ни изнасилват с бежанците “, разяснява Кънчо Стойчев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР