Почти половината от студентите, завършващи в чужбина, се завръщат у

...
Почти половината от студентите, завършващи в чужбина, се завръщат у
Коментари Харесай

Изненада! Какво решиха нашите студенти в чужбина

Почти половината от студентите, завършващи в чужбина, се завръщат у нас. Тази оптимистична наклонност се следи през последните две-три години, заяви пред „ Телеграф “ Николай Христанов, специалист „ Висше обучение “ в „ Интеграл “. „ Много младежи имат потребност и предпочитание да се върнат в България и да бъдат сполучливи тук “, разяснява той.

Вземайки тапия от влиятелни университети, те търсят реализация в по-големи компании у нас. Въпреки пандемията ползата към образованието зад граница не е сподавен съществено.

Сериозен е обаче спадът на искащи да заминат да учат във Англия.

Причината, несъмнено, е Брекзит и орязването на чужденците от студентски заеми. Около 50% от претендентите се преориентират към други страни, сподели Христанов.

В средата на октомври се чака висшите учебни заведения на Острова да разгласят таксите за идната година.

Вместо във Англия, в този момент множеството български студенти аплайват в Холандия, Италия, Франция, Германия, Австрия, скандинавските страни. Белгия също се радва на огромен интерес тази година. А този към американските университети не стихва.

В САЩ се отпускат и стипендии за спортни достижения и за претенденти с интернационалните награди от надпревари в научни дисциплини. Във Франция таксата за бакалавърски стратегии е от 190 евро на година
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР