Почти половината от човечеството вярва в съществуването на интелигентен извънземен

...
Почти половината от човечеството вярва в съществуването на интелигентен извънземен
Коментари Харесай

Почти половината човечество вярва в интелигентен извънземен живот

Почти половината от човечеството има вяра в съществуването на образован извънземен живот, а четвърт желае да влезе в контакт с него, твърди ново изследване на компанията Glocalities, представено от " Ройтерс ".

Изследователите настояват, че е най-голямото, правено до момента, измежду 26 хиляди респонденти в 24 страни. 61% от тях имат вяра в съществуването на форми на живот другаде из вселената, а 47% - че има софтуерно напреднали цивилизации.

Само 17% от запитаните считат, че сме сами. Останалите 22% декларират, че не знаят.

Освен това една четвърт от запитаните считат, че първите форми на живот на земята са пристигнали " от друго място във Вселената ". Скептични към тази концепция са 39%, а 36% не знаят.

Най-много последователи на концепцията за образован живот на други планети има в Русия - 68%, следвана от Мексико и Китай. Холандците, индонезийците и турците са на дъното на класацията с 28%.

60% от тези хора считат, че човечеството би трябвало да откри контакт с други цивилизации, в случай че ги открие. 21% са срещу.

Профилът на индивида, който има вяра в интелигенти форми на живот оттатък земята сочи, че той се интересува от просвета и софтуерен напредък, само че и от политика и изкуства, търпелив и необятно скроен е и поддържа концепцията, че " фантазиите и въображението основават действителността към нас ". Той също по този начин е покровител на концепцията за държавна бистрота и има антиавторитарно мислене, споделят от Geolocalities.

Проучването е подхванато по случай 40-годишнината от излизането на първия филм от поредицата " Междузвездни войни " и излизането на следващата серия след седмица. Според компанията настроенията измежду популацията способстват за известността на тези филми, въпреки проучването да не отразява по какъв начин самата известна просвета им се отразява.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Наука (1157)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР