Почти половината общини в страната ще имат безплатен високоскоростен интернет

...
Почти половината общини в страната ще имат безплатен високоскоростен интернет
Коментари Харесай

Безплатен бърз интернет на обществени места в половината обищи в страната

Почти половината общини в страната ще имат безвъзмезден високоскоростен интернет на публични места с помощта на извоювани планове от Европейската комисия. 113 общини се класираха в първите 10 секунди от състезанието.

Всяка от класираните общини получава от Еврокомисията ваучери за 15 хиляди евро.
Видин с безвъзмезден интернет на публичните места Общината е една от първите, кандидатствала по европейски план
Идеята е всеки европейски жител без значение къде живее и работи да има достъп до високоскоростен интернет, тъй като това води до възстановяване на качеството на живот. Всеки жител ще може да търси работа, да употребява електронното държавно управление или електронното опазване на здравето.

С интернет връзката всяка община ще може да показва историческите и културните си забележителности на страницата на Еврокомисията. Изграждането на мрежата и поддръжката й в първите три години ще е за сметка на общините. В Пирдоп да вземем за пример към този момент са на стадий събиране на предложения от евентуалните реализатори.

”Идеята ни е да покрием центъра на града и имаме два парка. В диалози хората споделят, че ще е една добра облага за жителите на Пирдоп уповавам се, че най към този момент младото потомство ще бъдат удовлетворени от това да пишат по телефоните, което вместо да спортуват не е доста добре съгласно мен”, отбелязва кметът на община Пирдоп – Ангел Геров.

”Навън в града плащаме мобилни данни и плащаме на операторите, доста добре би било да имаме едно облекчение на месечните сметки”, споделя жена от Пирдоп.
Проект планува безвъзмезден безжичен интернет в над 6000 места в Европейски Съюз От през днешния ден всички искащи общини могат да се записват за европейски ваучер за услугата
Шансове за безвъзмезден достъп до високоскоростен интернет имат 8 хиляди общини в Европа.

11 14 дребни общини като Пирдоп се класираха за плана още в първите 10 секунди, а огромни като София и Бургас да вземем за пример, не са съумели.

Бургас и София не са изпуснали периода, идващият тур от състезанието ще се организира в първите три месеца на Новата година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР