Почти половината германци са против доставката на танкове Леопард 2

...
Почти половината германци са против доставката на танкове Леопард 2
Коментари Харесай

Само 1/3 от германците подкрепят изпращането на "Леопард" в Киев

Почти половината германци са срещу доставката на танкове " Леопард 2 " за Украйна, а единствено 1/3 я поддържат абсолютно. Това откри ново изследване по отношение на настройките измежду популацията във Федералната република за подпомагането на Киев във войната с Русия с един от знаците на немския боен софтуерен прогрес.

В националното допитване са взели участие 2075 души. То е направено от института " Югав " по поръчка на ДПА. 45% от интервюираните са срещу снабдяване на танкове " Леопард 2 " на Украйна, каквито украинският президент Володимир Зеленски особено изиска. 33% от интервюираните поддържат даването им на Киев. 22% не могат да преценяват.

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли няколко претенции на украинското държавно управление за доставка на танкове, като означи, че нито една друга страна, подкрепяща напъните на Украйна против Русия, не е предоставила усъвършенстван жанр техника. От немска страна също по този начин бе изтъкнато като мотив срещу обезпечаването на танкове " Леопард 2 " на Киев, че с цел да могат украинските военни да ги употребяват, ще им е належащо да преминат през интензивна подготовка.

Разделението по въпроса е обхванало и политическите сили в ръководеща коалиция. Представителите от Германската социалдемократическа партия на Шолц като цяло са срещу изпращането на танковете, до момента в който доста от представителите на Зелените и Либералите поддържат концепцията. Основният закостенял опозиционен блок в общи линии също поддържа изпращането на танковете.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР