Почти пълна мъгла цари около процеса на отпечатване, разпространение и

...
Почти пълна мъгла цари около процеса на отпечатване, разпространение и
Коментари Харесай

Пълна мъгла около печата и продажбата на лотарийни билети

Почти цялостна мъгла царува към процеса на печатане, разпространяване и заличаване на лотарийните билети у нас, откри инспекция на Mediapool. В същото време милиони българи не престават да търкат талони и да се надяват на лесни пари, откакто хазартното лоби надви и пресече импортираните законови оферти за ограничение на лотарийната фикс идея.

През 2018 година у нас са отпечатани 197 379 000 броя билети за моментни лотарийни игри, излиза наяве от отговор на Министерството на финансите по заявление за достъп до информация от Mediapool. За да се изкупят всички билети, всеки пълновръстен българин би трябвало да пазари към 36 билета годишно, сочат сметките. През 2019 година по данни на МФ към септември са отпечатани 121 641 400 билета.

95% от лотарийните талони са за игрите на " Националната лотария "

Най-много билети – 95% от общия брой, са отпечатани за компанията " Ню Геймс " на предприемача Васил Божков, която организира игрите на " Националната
лотария ". Държавният " Български състезателен тотализатор " е отпечатал едвам към 9.4 милиона билета през 2018 година, което е 4.8% от общия брой, излиза наяве още от отговора на МФ.

Процедурата по печатане и разпространяване на билетите в комерсиалната мрежа е значима за прозрачността при провеждането на игрите, само че все пак отчетност по въпроса няма. Контролът върху процеса също е размит, а институциите си трансферират отговорност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР