Почти няма градинар, който да не се е сблъсквал с

...
Почти няма градинар, който да не се е сблъсквал с
Коментари Харесай

Гениален трик, с който ще прогоните мравките от градината

Почти няма градинар, който да не се е сблъсквал с мравките. Да, те нищо ще изядат растенията ви, листата, цветовете или плода. Но те са рискови косвени преносители на листните въшки, защото обичат сладкият сок, който създават. Затова те биха създали всичко допустимо, с цел да ги защитят. Така че, в случай че в градината си имате мравки, то скоро очаквайте да имате и листни въшки.

Съществува способ, който е доста добър със оправянето с този проблем, само че и няма да се навреди на дървото. Всичко, което ви би трябвало е да вземете плат и олио.

Нарежете на линии плата и по-късно го потопете в олиото. Завържете на дървото на няколко равнища. „ Маслената граница “ би трябвало да се ревизира понякога и когато изсъхне плата, още веднъж да се потопи в мазнината.
 Ето защо опитните градинари употребяват картофените кори Ето защо опитните градинари употребяват картофените кори
Картофените обелки и леко изгнилите грудки са доста скъп субстрат за приготвянето на огромно многообразие от органични торове и опитнит...

Един добре прочут факт е, че мравките се движат по миризма. Когато тя е прекратена, те не могат да се ориентират и се губят. Именно това е задачата на плата. Новите мравки няма да могат да дойдат, а старите ще си останат на дървото. За последните би трябвало вашата помощ, като просто ги свалите и преместите.

Мравките просто не могат да преминат през бариерата и се тълпят към нея. В края на краищата те ще се върнат по противоположния път, без да се качват нагоре.

Друг вид е да засадите мощно ароматно растение в корените на дървото. Мравките имат мощно подушване и те не обичат ароматните треви и билки. Едно такова растение е ментата. Засадете я около дървото и ще ги отблъснете. Също по този начин, можете да употребявате и магданоз. Освен като бранител от мравките, той е и чудесна фалшификация, която можете постоянно да прибавите към ястията си.

Утайката от кафе също е доста ефикасна. Тя е повече за вътрешните пространства на дома ви, само че можете да я опитате и към дървото. Миризмата на кафе е мощна и надлежно тя нервира мравките и обърква.

Надяваме с тези способи да сме ви помогнали да се справите с мравките и листните въшки, които могат да причинят доста вреди на растенията ви. Във всички случаи е по-добре да употребявате естествени способи, вместо химикали, които биха имали краткотраен резултат. Третирането с естествените също се повтаря, само че за сметка на това е безвредно и даже потребно за дърветата и растенията ви.
 Дори не подозирате какъв брой потребна може да бъде захарта в градината Дори не подозирате какъв брой потребна може да бъде захарта в градината
Захарта не постоянно е потребна за изразходване, само че като всяко нещо в природата, тя също има своето място. В идващите редове ще ви покажем...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР