Почти на всеки се е случвало. След като сте се

...
Почти на всеки се е случвало. След като сте се
Коментари Харесай

Ето защо не трябва да спите при излитане и кацане на самолета

Почти на всеки се е случвало. След като сте се справили с трафика, стигате до летището, минавате гладко през инспекцията за сигурност, без да бъдете обвинен и без да се постанова да ревизират усърдно пакетирания багаж, следва бординг и се качвате на самолета.
Сега се чувствате удобно и даже има малко място за лактите ви. Слагате възглавницата на врата си, пускате си музика на iPod-а и се приготвяте да прекарате времето си в благословен сън.
Но вършиме голяма неточност, която може да изложи здравето ви на риск, показва Travel + Leisure, представен от Dunavmost.com
Според MedlinePlus, спането по време на кацане или политане може да аргументи съществено увреждане на ушите. Всичко това е обвързвано с бързите промени в налягането на въздуха в кабината.
Ако сте будни, естественият отговор за облекчение на натиска върху тъпанчето ви по време на политане и кацане е заглъхване. Ако спите в самолета, не можете интензивно да реагирате, с цел да отпуснете мускулите и да освободите напрежението.
Това ви прави податливи на зашеметяване, ушни инфекции, увреждане на тъпанчето, загуба на слуха и кървене от носа.
" Бързата смяна на височината оказва въздействие върху налягането на въздуха в ухото ", споделя Ангел Чалмърс, английски фармацевт. " Това води до вакуум в евстахиевите тръби и ушите ви заглъхват. "
За да избегнете това, просто останете будни, до момента в който самолетът излети. След това се отпуснете и поспете, само че помолете стюардесата да ви разсъни преди кацане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР