Почти на всеки родител му се е случвало поне веднъж

...
Почти на всеки родител му се е случвало поне веднъж
Коментари Харесай

4 ситуации, в които детето се срамува от родителите си

Почти на всеки родител му се е случвало най-малко един път личното му дете ненадейно се е засрамило от него. Дали това е било неоснователно, или не – следва да разберем.

Важно е да се проучва за какво децата от време на време се срамят от родителите си и коства ли си да се наскърбяваме от това. Руски психолог дава отговор на всички тези въпроси.

Как се появява срамежливостта?

Обикновено срамежливостта се появява при младежите, когато детето, заради възрастта си, стартира да подлага на критика всичко в своя родител: възрастта му, метода, по който приказва и се облича, възприятието му за комизъм и даже любовта му към сапунените сериали. В същия миг те мечтаят да имат коса като на съученика си и маратонки като на момчето от класа по изобразяване.

 позор

Въпросът е, че по време на юношеството порастващото дете е в интервал на търсене на себе си, на своята еднаквост, на това какъв човек мечтае и да стане. Докато преди детето се е ръководело от родителите си и се е опитвало да наподобява на тях, в този момент то би трябвало да се дистанцира, с цел да опознае по-добре себе си и да създаде своя лична тактика на държание.

Това, което родителите оферират, непрекъснато се слага под въпрос и се оспорва. Тийнейджърът е насочен към връстници или значими странични лица. Ето за какво за тях е значимо да слушат същата музика, която слушат приятелите им, да носят същите облекла, да вървят на същите места, като по този метод се отделят от родителите си.

Защо едно дете се срами от родителите си?

Възрастните от време на време вършат неща, които считат за почтени и които могат да накарат детето да се изчерви. По-долу ще разгледаме 4 обстановки, в които детето може да се срами от родителите си:

Родителите са прекомерно грижовни

На един младеж може да не му харесва да го назовават с нежни думи, да го целуват за сбогом и да носи смешна шапка, направена от баба. Разбира се, родителите вършат това от обич към детето, само че неумишлено основават мотив за насмешки в групата на връстниците им. 

 позор

Мама или баща се държат друго от останалите родители

Това може да включва метода, по който приказват, обличането, възприятието за комизъм или даже акцента им. Ако родителите на приятелите ви наподобяват и се държат по друг метод, доста е евентуално младежът да ги одобри за модел за подражателство.

Опити да вземат решение проблемите на детето, когато не са били помолени за това

Обичайно е родителите да желаят да защитят детето си, да се застъпят за него и да позволяват спорове. За младежа обаче е значимо възрастните да почитат личните му решения, колкото и недомислени да са те. Затова попитайте детето си дали желае да се намесите, преди да го извършите.

 позор

Възраст и обществено състояние на родителите

Съществуват фактори, които могат да накарат децата да се срамят от родителите си, само че които те не могат да трансформират. Понякога децата се срамят от възрастта, националността или финансовото положение на родителите си. В този случай е значимо да се разбере, че разстройването на детето не се дължи на липса на обич или почитание към родителя.

Какво би трябвало да създадат родителите

На първо място, би трябвало да се признае правото на младежа да се усеща неловко поради държанието на родителите си. Със сигурност и самите родители постоянно са се смущавали от държанието на детето си на обществено място.
Въпреки това родителите постоянно могат да оказват помощ на детето си да се оправи с това възприятие.
Първо, значимо е да поговорите с вашия младеж и да разберете по какъв начин би трябвало да се държи на " своята територия " - в стаята си, измежду приятелите си, в учебно заведение или в клуба. Второ, пробвайте се да разкажете за облик на родител, който той или тя харесва. Това може да е някой прочут на фамилията или даже воин от обичан филм. Не се опасявайте да попитате почтено в какви обстановки държанието ви кара детето да се усеща неловко.

Важно е родителите да запомнят, че детето им не се смущава, тъй като е станало по-малко привързано към мама и баща. Напротив, в противоположен случай то би било безусловно безразлично към това по какъв начин тъкмо наподобяват и се държат родителите му. Най-важното е да бъдете търпеливи и да помогнете на младежа да се оправи с сложния интервал, като му дадете право да изпитва разнообразни страсти, в това число позор.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР