Почти месец парламентарната група на „Воля” е в редуциран състав.

...
Почти месец парламентарната група на „Воля” е в редуциран състав.
Коментари Харесай

Мистерия: Месец след оставката на депутатка от "Воля" никой не влиза на мястото й в парламента

Почти месец парламентарната група на „ Воля” е в сведен състав. Причината е, че след отдръпването на депутатката Нина Миткова, която подаде оставка на 28 септември, на нейно място към момента не е влезнал заместител, написа " Флагман ".

Миткова бе народен представител от 16-и избирателен регион – Пловдив. Макар че оставката й провокира неразбиране поради неяснотата на претекстовете й, тя бе гласувана от Народното събрание на 29 септември.

На 3 октомври пристигна решение на Централната изборна комисия (ЦИК), с което идната в пловдивската листа - Елена Аксиева, бе оповестена за народен представител. За да влезе в действие решението обаче, Аксиева би трябвало да постави клетва пред Народното събрание.

Любопитното е, че досега това към момента не се е случило. Ако Елена Аксиева не желае да е народен представител, тя би трябвало да изпрати публично съобщение, само че за това няма информация нито в ЦИК, нито в Народното събрание.

Припомняме, че Аксиева един път към този момент отхвърли да е народен представител. Тя бе определена като лидер на листата в другия Пловдивски избирателен регион – 17-и, само че се отхвърли незабавно след парламентарните избори на 26 март. Вероятна причина бе напредналата й бременност съгласно пловдивски медии. На нейно място тогава влезе Дора Христова.

Можеше да се чака, че щом преди няколко месеца Аксиева е предпочела да не става народен представител, в този момент още веднъж да реши същото. Три седмици след решението на ЦИК обаче тя към момента не го е оповестила.

По неофициална информация на изданието повода е, че този път младата дама е решила да се възползва от опцията да стане депутат.

Източник от партията на Марешки разяснява, че Елена Аксиева имала „ тривиална причина” да не постави клетва. Освен това тя не била притисната от наложителни периоди. Т.е. групата на „ Воля” теоретично може да продължи да е в понижен състав от 11 вместо полагаемите 12 депутати даже до края на 44-ото Народно заседание.

В околните дни обаче се чака да има развиване по случая и най-сетне Аксиева да се закълне в Народното събрание. Ако това въпреки всичко не се случи, подготвеност да го направи има идващият в листата – Стефан Августинов, който така и така е с дейна роля като представител на партията в Народното събрание.

Според пловдивския уебсайт „ Марица” Елена Аксиева е на 30 години, бизнес дама. Съпруга е на един от притежателите на охранителна компания ДАИКС – Атанас Пешев, и е щерка на Стефан Аксиев, който е работил дълги години в полицията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР