Почти година след референдума във Великобритания за членството в Европейския

...
Почти година след референдума във Великобритания за членството в Европейския
Коментари Харесай

Великобритания и ЕК започват днес исторически преговори по Брекзита

Почти година след референдума във Англия за участието в Европейския съюз в Брюксел през днешния ден стартират договарянията за Брекзит. Това става в комплициран подтекст за английския министър председател Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила, отслабена от несполучливото показване на нейната Консервативна партия на парламентарните избори и от рецензиите за реакцията на Мей след пожара в жилищен небостъргач в Лондон, взел доста жертви, съобщи Франс прес.

На 23 юни 2016 година британците поддържаха с близо 52 % от гласовете овакантяване на Евросъюза. Това провокира учудване измежду съседите им и политически разтърсвания в Обединеното кралство, вторичните земетресения от които не престават се усещат и до през днешния ден.
Британският министър за Брекзита Дейвид Дейвис ще се срещне тази заран с ръководителя на преговорния екип на Европейската комисия Мишел Барние в Брюксел, с цел да стартират диалози за разтрогването на траял 44 години брак.

Първият стадий от договарянията ще е отдаден на постигането на съглашение по три предпочитани за 27-те останали страни в Европейски Съюз тематики: ориста на европейските жители, открили се във Англия и на британците, живеещи в ЕС; въпроса за ирландската граница и уреждането на "финансовия въпрос " - покриването от Лондон на всички поети от него финансови задължения в Европейски Съюз.

Двайсет и седемте от Европейски Съюз настояха договарянията да се съсредоточат първо върху тези основни три пункта в името на добре проведеното и умерено излизане на Англия от съюза, до момента в който Обединеното кралство искаше през цялото време да се водят успоредни договаряния за бъдещите връзки с Европейски Съюз.

Очаква се Англия да се отдели от Евросъюза в края на март 2019 година, две години откакто на 29 март министър-председателката Тереза Мей задейства процедурата по овакантяване.

Мишел Барние желае първата фаза да завърши сред октомври и декември. Ако на този стадий 27-те преценяват, че е налице задоволителен прогрес, те ще се съгласят да стартират паралелни договаряния за връзките с Лондон след Брекзита.

Барние желае също "към октомври 2018 година " да бъде финализирано съглашение по едно и също време за напускането на Англия и за очертанията в общи линии на бъдещите връзки с Лондон, като се одобряват и възможни преходни ограничения, тъй че раздялата да не бъде прекомерно внезапна и мъчителна.

Този график планува шестмесечен интервал за одобрение от Европейския и от английския парламент, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР