Почти две трети от французите смятат, че изказването на президента

...
Почти две трети от французите смятат, че изказването на президента
Коментари Харесай

Проучване: За 2/3 от французите речта на Макрон за коронавируса е убедителна

Почти две трети от французите считат, че изявлението на президента Еманюел Макрон за удължение на изключителните ограничения е било безапелационно, демонстрират оповестени през днешния ден резултати от допитване, съобщи Ройтерс.

Това е белег, че по-смиреният звук на президента е успокоил растящата рецензия, показва организацията.

Признавайки, че първоначално страната не е била задоволително готова да се изправи пред провокациите на болестта от новия ковид, през вчерашния ден Макрон възприе звук на по-голяма емпатия, за разлика от войнствената изразителност в предходните му изявления.

Според допитване на " Ъпиниън уей " за в. " Ле-з-еко ", 62 % от французите считат 30-минутната тирада на Макрон за безапелационна, а 37 на 100 са на мнение, че не е бил доста или изобщо не е бил безапелационен, добавя Българска телеграфна агенция.

Макрон разгласи удължение на изключителните ограничения до 11 май в телевизионно послание, гледано от рекордните 36,7 милиона фенове - над половината от популацията на Франция.

Макрон сподели, че рецесията е разкрила неточности и дефекти в подготовката на страната.

Популярността на Макрон в началото внезапно се усили, откакто той последва Италия и Испания във въвеждането на фрапантни ограничавания върху публичния живот, само че след това държавното управление бе упрекнато, че не се е занимало с дефицита на маски и комплекти за проби.

" Намесата беше ефикасна. Но за връщането на доверието (в правителството), работата би трябвало да продължи ", сподели анализаторът Брюно Жанбар от " Ъпиниън уей ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР