Почти 70 полицаи и жандармеристи са ранени при сблъсъци във

...
Почти 70 полицаи и жандармеристи са ранени при сблъсъци във
Коментари Харесай

Почти 70 полицаи и жандармеристи са ранени във вчерашните размирици във Франция

Почти 70 служители на реда и жандармеристи са ранени при конфликти във вчерашните митинги във Франция против държавния законопроект за световната сигурност, заяви вътрешният министър Жералд Дарманен, представен от ТАСС.

"Окончателните данни за вчерашния ден са 95 арестувани. Сред ранените има 67 служители на реда и жандармеристи, от тях 48 в Париж. Изразявам поддръжката си за тях ", написа министърът в Туитър.

Общо 52 350 души са взели участие в към 90 митинга през вчерашния ден из цяла Франция, включително 5000 в Париж по данни на вътрешното министерство.

Главен мотив за публичното неодобрение е член 24 на законопроекта, който към този момент е утвърден на първо четене в Народното събрание. Той планува огромна санкция и присъда затвор за лица, които разгласяват в интернет фотоси и видеозаписи на служители на реда, в които ясно се виждат лицата им, или оповестяват техните имена и адреси.

След бурни митинги на обществеността и на публицистите държавното управление даде обещание да промени текста на член 24, само че стачкуващите желаят той да бъде напълно отстранен от законопроекта, който ще се преглежда в Сената при започване на 2021 година. Недоволство има и от членове 21 и 22, които плануват разширено полицейско видеонаблюдение на демонстрации, в това число с потребление на дронове, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР