Почти 7 от всеки 10 ползвателите на интернет в рамките

...
Почти 7 от всеки 10 ползвателите на интернет в рамките
Коментари Харесай

Близо 70% от ползващите интернет в ЕС са пазарували онлайн през 2017 година

Почти 7 от всеки 10 ползвателите на интернет в границите на Европейски Съюз (или тъкмо 68%) са пазарували онлайн през 12-те месеца на 2017-а година, демонстрира изследване на Евростат.

Процентите обаче съществено варират при обособените страни - членки на съюза, като едвам 23% от интернет потребителите в Румъния и едвам 27% от тези в България са пазарували онлайн през предходната година. В същото време този % нараства значително до 86% в Обединеното кралство, до 84% в Швеция и до 82% в Дания, Германия, Люксембург и Холандия.

Според същото изследване на Евростат, 71% от всички пазаруващи по интернет във възрастовата група сред 16 и 24 години са купували основно облекла и спортни такъми. Близо 50% от електронните покупки на хората на възраст сред 25 и 54 години са били за артикули за дома, до момента в който в най-високата възрастова категория сред 55 и 74 години, цели 57% от покупките онлайн са били за пътувания и отмора.

В рамките на целия Европейски Съюз, 85% от хората са употребявали интернет през миналата 12 месеца, като 57% от тях са осъществили онлайн покупки. В същото време 66% от българите са употребили интернет и едвам 18% тях са се възползвали от извършването на покупки онлайн. За страдание, по тези два индикатора нашата страна се подрежда на последно място измежду всички 28 страни - членки на Европейска съюз, регистрира изследването на Евростат. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР