Почти 60 000 къса нелегални цигари иззеха служители на МВР.

...
Почти 60 000 къса нелегални цигари иззеха служители на МВР.
Коментари Харесай

Бяха иззети почти 60 000 къса нелегални цигари

Почти 60 000 къса незаконни цигари иззеха чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Действията са в границите на подхванати акции и инспекции, извършени на територията на разнообразни регионални дирекции и Граничен контролно-пропусквателен пункт. Това оповестиха от пресцентъра на министерството, представено от Фокус.

Снощи на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” е извършена взаимна интервенция от чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи - Хасково и чиновници на Митница „ Бургас”. Съвместните дейности са подхванати за противопоставяне на контрабандата, превозването и съхранението на акцизни артикули без бандерол и други престъпления на Закона за митниците, Закона за марките и географските означения, Закона за придвижване по пътищата и Кодекса за обезпечаване. В хода на интервенцията са проверявани лица, леки коли, микробуси и рейсове. При инспекциите са открити и конфискувани 11 560 къса цигари без акцизен бандерол; 13.9 грама зелена тревиста маса и 4.6 грама канабис; 706,300 грама златни накити; 4733 текстилни произведения и 414 чифта обувки. Съставени са по едно досъдебно и бързо произвеждане 8 акта по Закона за митниците.

Полицаи от столичното Второ Районно ръководство „ Полиция” иззеха 42 600 къса цигари без бандерол. На 28 юни към 9.40 часа в хода на полицейска интервенция по противопоставяне на разпространяване на акцизни артикули без бандерол чиновници от Второ Районно ръководство „ Полиция” задържали 38-годишния с букви А.А. Акцията била извършена на територията на столичния ж.к. „ Филиповци” след получен сигнал за мъж, разпространяващ акцизни артикули без бандерол. При последвалите процесуално-следствени дейности в дома на А.А. служителите на реда намерили и иззели 42 600 къса цигари от разнообразни марки без акцизен бандерол. По случая било формирано досъдебно произвеждане, а А.А. е арестуван с полицейска мярка до 24 часа. След отчет на събраните материали в Софийска районна прокуратура арестуваният е притеглен като обвинен за закононарушение по член 234 от Наказателен кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „ подписка”.

Над 2000 къса цигари и 10 кг тютюн са иззели чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи – Плевен входа на полицейска интервенция против противодействието на акцизни артикули. На разнообразни места в частен дом в Кнежа, населяван от 33-годишна жена, са открити 2036 къса контрабандни цигари от разнообразни марки. Уведомена е прокуратурата, по случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.234, ал.1 пр.2 от Наказателен кодекс. 10,660 кг насипен тютюн 100 къса цигари са отрити в тайници на кооперативния пазар в Плевен. За случая са направени четири констативни протокола.
Кюстендил. 2499 къса цигари от разнообразни марки и без български акцизен бандерол са иззели през вчерашния ден чиновници на бранш „ Противодействие на икономическите закононарушения “ при регионалната дирекция. Контрабандната стока била открита на работното място на 51-годишна жена. Работата по документирането на закононарушение срещу данъчната система продължава.

Полицаи и антимафиоти иззеха контрабандни цигари и тютюн в Брезник и Трън. Служители на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОД Министерство на вътрешните работи – Перник, сътрудниците им от Териториален бранш „ Борба с проведената престъпност “ и представители на Районно ръководство „ Полиция” – Брезник ревизирали къща в брезнишкото село Велковци, населявана от двама мъже с непрекъснат адрес столицата. Намерени и конфискувани са 2600 къса саморъчно направени цигари без бандерол и към 400 грама кафеникава ситно нарязана листна маса със характерен аромат на тютюн. Срещу 54-годишния с букви Н.Х. и 31-годишния с букви В.Т. е формирано административно-наказателно произвеждане и работата не престават чиновници от Районно ръководство „ Полиция” – Брезник. Около един кг тютюн е конфискуван от къща за посетители в трънското с. Бусинци. Полицаи от Районно ръководство „ Полиция” – Трън посетили парцела, благосъстоятелност на 61-годишния с букви Н.Г. по сигнал за фамилен скандал. При осъществената инспекция е открит плик с към един кг суха листна маса с кафеникав цвят и аромат на тютюн. Срещу 61-годишния мъж е стартирано досъдебно произвеждане. Работата по следствието продължава.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР