Почти 2/3 от турските гласоподаватели смятат, че правителството на президента

...
Почти 2/3 от турските гласоподаватели смятат, че правителството на президента
Коментари Харесай

Ердоган се проваля в икономиката, смятат почти две трети от турците

Почти 2/3 от турските гласоподаватели считат, че държавното управление на президента се оправя зле с стопанската система, сочи изследване на публичното мнение, извършено от Avrasya Araştırma.

Едва 21,1% от интервюираните в изследването, обхващащо 2460 души, са декларирали, че Ердоган ръководи стопанската система дейно, съобщи през уикенда в Twitter Кемал Йозкираш, началник на Avrasya Araştırma.
 Анализ: Ердоган завоюва от рецесията с посланиците Анализ: Ердоган завоюва от рецесията с посланиците
В последна сметка (не без помощта на турската опозиция), Ердоган излезе победител в абсурда с посланиците на 10 западни страни. Миналия...

потъна до рекордно ниски равнища по отношение на $ през последния месец и загуби съвсем една четвърт от цената си през тази година. Инфлацията в страната се форсира до съвсем 20% през септември, което понижи покупателната дарба, а формалното равнище на безработица е 10,8% за мъжете и 15% за дамите. По-малко от една трета от дамите понастоящем са работна мощ.

Според изследването по-малко от 20% от турците считат, че държавното управление е в положение да позволи икономическите проблеми на Турция. Запитани дали промяната на държавното управление ще усъвършенства икономическата обстановка в страната, 48,1 % от интервюираните дават отговор позитивно, до момента в който 32,1 % считат, че тя ще се утежни.

62% от гласоподавателите считат, че държавното управление би трябвало да свика предварителни избори, заяви „ Ахвал Нюз “.

Бившият министър на стопанската система Али Бабаджан, който оглавява опозиционната Партия на демокрацията и напредъка (DEVA), би се справил по-добре с стопанската система от Ердоган, считат 63,4% от интервюираните. Според тях стопанската система би била по-добре и при други опозиционни водачи, измежду които Кемал Калъчдароглу, Мерал Акшенер и Ахмет Давутоглу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР