Почти 135 000 души вече са били евакуирани от Мариупол

...
Почти 135 000 души вече са били евакуирани от Мариупол
Коментари Харесай

МО на Русия: Близо 135 000 души вече са спасени от Мариупол през Източния хуманитарен коридор

Почти 135 000 души към този момент са били евакуирани от Мариупол през източния филантропичен кулоар без никакво присъединяване от Киев, сподели на брифинг генерал-полковник Михаил Мизинцев, началник на съветския Междуведомствен координационен щаб за филантропична реакция в Украйна.

„ От Мариупол през филантропичния кулоар на изток, без никакво присъединяване на украинската страна, от беззаконието, проведено от националистите, към този момент беше допустимо да бъдат избавени 134 963 души, в това число 664 през миналия ден “, цитира го РИА Новости..

Според Мизинцев киевските управляващи не са дали нито един филантропичен кулоар към Русия от деветте декларирани за този ден коридора в направленията Запорожие и Донецк.

Мизинцев посочи, че Русия, в отговор на филантропичните начинания на Германия, Турция и Франция за евакуация на цивилни, отваря спомагателен маршрут от Мариупол до Бердянск и по-нататък в две направления - по суша или по море.

Генералът напомни, че Русия е подготвена допустимо най-скоро да разгърне филантропични коридори във всяка друга посока и да обезпечи безвредната евакуация на цивилните.

Мизинцев сподели, че съветските военни, макар трудностите от Киев, са евакуирали съвсем 19 000 души в Русия от Донбас и рисковите региони на Украйна през последния ден, в това число съвсем 3000 деца.

Според него Киев, с поддръжката на редица западни страни, приготвя дейности с всеобщо заличаване на цивилни, с цел да упрекна въоръжените сили на РФ и войските на ЛНР.

По-специално, Мизинцев разясни, че кореспонденти на задгранични медии са пристигнали авансово в град Кременная в Северодонецка област и са се настанили в постройката на регионалната болница, с цел да снимат на видео провокация, готова от украинските военни с обстрела на коли за спешна помощ, пренасящи пациенти, за които се твърди, че са били съветски военнослужещи..

„ В село Белогоровка, Попаснянски регион, неонацисти минираха танкове с хлор на територията на водния канал, който възнамеряват да взривят, когато подразделенията на националната милиция на ЛНР наближат града “, добави той.

Той сподели още, че „ от 2 март Руската федерация към този момент е доставила 10 315,3 тона филантропичен товар в Украйна, направила е 793 филантропични акции, в това число 12 през последните 24 часа в Донецка, Луганска национални републики и Херсонска област, по време на които 338 тонове артикули от първа нужда, медикаменти и храни бяха трансферирани на цивилното население.

Русия стартира военна специфична интервенция в Украйна на 24 февруари. Руският водач Владимир Путин означи, че проектите на Москва не включват окупацията на териториите на Украйна, задачата е денацификация и демилитаризация на страната. Също по този начин на управляващите в Киев са предявени редица политически условия - законодателно подсилване на извънблоковия статут на Украйна с цялостна възбрана за разполагане на военни бази на НАТО и системи за нуклеарно оръжие на нейна територия, правосъден развой против нацистки нарушители, направили закононарушения против жители на Украйна и Донбас през последните години, признаването на Крим за съветски, а ДНР и ЛНР за самостоятелни страни.

Превод: ПИ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР