Почти 11 часа продължи вторият ден от преговорите между екипите

...
Почти 11 часа продължи вторият ден от преговорите между екипите
Коментари Харесай

Почти 11 часа продължиха разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ


Почти 11 часа продължи вторият ден от договарянията сред екипите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по какъв начин да продължи ръководството, в случай че има ротация Денков-Габриел.

Изявления пред медиите след срещата нямаше и през днешния ден. Няма публично публикувана информация за изхода от договарянията. От страна на ГЕРБ на масата е поставено съглашение, което да трансформира сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък оферират меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

„ Водим диалози, които считам, че на този стадий са градивни “, съобщи пред публицисти на влизане в Народното събрание заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

От изхода на договарянията зависи дали ще има държавно управление с министър председател Мария Габриел или ще се стигне до предварителни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни.

Според президента Румен Радев, през последните девет месеца те са разпределяли власт и запаси, затова сега прояви на опозиционност не се одобряват добре. 

Трябва да се интересуваме от политическите договаряния. Правя консултациите и по въпроса по кое време да бъде връчен първият мандат, първо ще приказвам с партиите, сподели Радев.

За понеделник и вторник са планувани съвещания на президента Румен Радев с парламентарно показаните партии преди да връчи мандата за държавно управление на Мария Габриел.

От страна на ГЕРБ-СДС в договарянията взе участие напълно дамски екип в състав Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, а ПП-ДБ са показани от напълно мъжки екип в състав Николай Денков и водачите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.

 

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР