Почивната база на прокуратурата в курортния комплекс Чайка край Златни

...
Почивната база на прокуратурата в курортния комплекс Чайка край Златни
Коментари Харесай

Почивната база на прокуратурата край Златни пясъци да се предостави на съда: Борислав Сарафов

Почивната база на прокуратурата в курортния комплекс Чайка край Златни пясъци да бъде предоставена за прилагане на съда. Такова предложение е направил и.ф. основният прокурор Борислав Сарафов до Стефан Гроздев, ръководител на Комисията Управление на собствеността (КУС) към Висшия правосъден съвет (ВСС), заяви Лекс.

През март 2021 година, в края на мандата си, третото държавно управление на Бойко Борисов даде за ръководство на Пленума на Висш съдебен съвет почивната база в к.к. Чайка, която до оня миг беше част от активите на Държавната консолидационна компания. Висш съдебен съвет на собствен ред разпореди стопанисването ѝ на тогавашния основен прокурор Иван Гешев, като тогава във Висш съдебен съвет имаше възражения против нуждата на държавното обвиняване да употребява сходен парцел. Сега Борислав Сарафов установи точно това – че прокуратурата няма потребност от него и в случай че Висш съдебен съвет реши, той може да бъде възложен за прилагане на съда.

Базата, с обща повърхност от 8547 кв. метра, включва хотелски комплекс – остарял и нов корпус, с общ потенциал за настаняване до 190 индивида, три бунгала, закрит и открит басейн, парна баня, сауна, ресторант с потенциал до 151-159 индивида, конферентна зала за 60 души, бар барбекю и още една постройка, която съставлява хигиеничен възел.

Пускането в употреба въз основата в курортния комплекс Чайка ще изисква средства с изключение на за материалното ѝ обезпечаване, и за наемането на личен състав. А това ще докара до в допълнение утежняване на бюджета на прокуратурата, написа Сарафов до Висш съдебен съвет и разяснява, че прокуратурата не се нуждае от този парцел. Но поради към този момент вложените средства в поправки въз основата в к.к. Чайка, и.ф. основният прокурор предлага тя да бъде предоставена за прилагане от различен орган на правосъдната власт, т.е. съда. А в случай че никой не прояви интерес, тогава да бъде стартирана процедурата по член 17 от Закона за държавната благосъстоятелност за лишаване правото на ръководство от Висш съдебен съвет върху почивната база, предлага Борислав Сарафов.

Очаква се КУС да прегледа писмото и да го внесе за разискване на съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР