Почивката близо до дома е популярна в Швеция това лято,

...
Почивката близо до дома е популярна в Швеция това лято,
Коментари Харесай

Успя или се провали стратегията на Швеция срещу коронавируса?

Почивката покрай дома е известна в Швеция това лято, с помощта на рестриктивните мерки за пътешестване, наложени против нея от други страни поради високия брой инфектирани с новия ковид.

Над 5500 индивида с Covid-19 починаха в страната с население от единствено 10 милиона души. Смъртността в Швеция е една от най-високите в Европа на глава от популацията и доста по-голяма от тази в останалите скандинавски страни. За разлика от Швеция, всички те постановиха строги ограничавания при започване на пандемията.

" Може би ние трябваше да се грижим повече един за различен ", признава 31-годишният Дан Еклунд, който се разхожда с лодката на собствен другар в езерото Сторшон, на два часа път северно от Стокхолм.

Последните данни навеждат на мисълта, че Швеция към този момент се оправя по-добре с преодоляването на болестта. Броят на новите смъртни случаи е едноцифрено число през множеството дни този месец, в контрастност с пика на епидемията в страната през април, когато няколко дни починаха по над 100 души.

Тежките случаи също са намалели доста, като броят на пациентите, одобрявани в интензивно поделение, спадна до няколко дневно. Въпреки че данните не са толкоз положителни, както в другите скандинавски страни, е налице явно усъвършенстване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР