Почивка на екзотичен остров категорично е мечта за голяма част

...
Почивка на екзотичен остров категорично е мечта за голяма част
Коментари Харесай

Малдивите може да изчезнат

Почивка на другоземен остров изрично е фантазия за огромна част от хората и традиция за някои от тях. Много острови са описвани като земен Рай поради плажовете им с тънък пясък и чистата синя вода на океана. Островът може и да е фантазия, само че има и едно рисково свойство – може да изчезва.

Да, в действителност да изчезва. Покачването на морското ниво и ерозията могат да трансфорат днешния остров в утринен спомен и това не е просто доктрина или някаква далечна вероятност, това към този момент се случва.

От 1993 година насам равнището на морето към Палау се покачва с към 9 милиметра годишно. Бързото повишение на водата може да се дължи на естествени метеорологични феномени.

Очаква се равнището на морето да нарасне сред 15 и 25 сантиметра до 2050 година, като това зависи от количеството световни излъчвания на парникови газове, изпускани в атмосферата.

Малдивите също са застрашени - тези острови край южното крайбрежие на Индия са известна туристическа дестинация и всяко изменение на климата оказва въздействие върху промишлеността. Според отчет на Организацията на обединените народи, по-голямата част от земната повърхност на острова е на по-малко от метър над морското ниво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР