Почивай в мир, Нери! Завинаги ще останеш в сърцата ни!,

...
Почивай в мир, Нери! Завинаги ще останеш в сърцата ни!,
Коментари Харесай

Завинаги в сърцата: Близки и приятели с последен спомен за Нери Терзиева

„ Почивай в мир, Нери! Завинаги ще останеш в сърцата ни ! ", по този начин близки другари на Нери Терзиева реагираха на новината за гибелта й. Известната журналистка си отиде в сряда през нощта в пловдивска болница на 70 години.

С минута безмълвие депутатите уважиха паметта на журналиста Нери Терзиева в Народното събрание.

" В днешния ден, за жалост, ни напусна доста почитан и заслужен човек , човек с ясна гражданска позиция, който е измежду най-уважаваните и най-точните и обективни публицисти – Нери Терзиева, апелирам да я почетем с едноминутно безмълвие ", сподели от трибуната на Народното събрание ръководителят на бюджетната комисия  Любомир Каримански („ ИТН “).

" Отиде си Нери Терзиева. Отиде си от този свят, без да се оплаква и без да ни натоварва с многото здравословни проблеми, които имаше. Такава си беше Нери - постоянно усмихната и подготвена да помогне на всеки. За страдание, пред гибелта ѝ ние не успяхме да ѝ помогнем. Отиде си правилен и дълготраен съидейник и незаместим другар, на който безусловно съм разчитал и който постоянно съм ценял и обичал. Никой и нищо не могат да запълнят голямата загуба! Почивай в мир, Нери! Завинаги ще останеш в сърцата ни! ", написа президента Петър Стоянов . Терзиева заема и длъжността прессекретар на президента Петър Стоянов.

" Познавам доста хора от целия свят, освен от България. Просто такава ми е работата. Не, такава ми беше работата. И за доста малко хора, които познавам, мога да кажа сигурно, че са положителни хора. Днес с голяма тъга на сърцето разбрах, че е умрял един подобен човек. Нери Терзиева, ти беше освен добър човек, само че и великодушен, необятно скроен, интелигентен и прелестен човек. Толкова е тъжно, че няма повече хора като теб. И още по-тъжно е, че и тебе към този момент те няма ", написа Слави Трифонов.


„ Отиде си Нери Терзиева, скъпа и обичана другарка, блестяща и обичана журналистка , човек с огромно сърце с поредни демократични убеждения и позиции! Дълбок реверанс! “, разяснява Стефан Тафров.
Отиде си Нери Терзиева, скъпа и обичана другарка, блестяща и обичана журналистка, човек с огромно сърце с поредни демократични убеждения и позиции! Дълбок реверанс!
— stefan tafrov (@tafrov) Нери Терзиева е родена през 1952 година. Завършила е Факултета по публицистика на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, компетентност телевизионна публицистика. Между 1975 и 1989 година работи като кореспондент и водещ в Пловдивския ефирен център, а от 1990 до 1993 година е продуцент и водещ на новинарската емисия „ По света и у нас “ (в екип с Асен Агов) и програмен шеф в Българската национална телевизия. Репортер и създател е в известното икономическо предаване по БТ – „ За един милиард “, подготвяно от екипа на Телевизионен център Пловдив. Основател и шеф на Ефир 2. През 2015 година дружно с Ралица Василева стартираха малкия екран - BIT (Бългериън интернешънъл телевижън), със студия в Чикаго и в София, която предаваше за всички българи по света.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР