Почитателите на йога твърдят, че тя подобрява психичното здраве, съня

...
Почитателите на йога твърдят, че тя подобрява психичното здраве, съня
Коментари Харесай

Ползите от йогата за психичното здраве и справянето със стреса

Почитателите на йога настояват, че тя усъвършенства психологичното здраве, съня и оказва помощ за справяне със напрежението. Но дали това в действителност е по този начин?

Йога включва разнообразни пози и дихателни извършения. Научни проучвания демонстрират, че дишането, съчетано със съзнателни придвижвания, оказва помощ за балансиране на самостоятелната нервна система, понижаване на равнищата на кортизол и обезпечаване на положително въодушевление.

Автономната нервна система се състои от симпатикова и парасимпатикова нервна система. В научни публикации, извършени от Медицинския факултет на Бостънския университет, Медицинския лицей в Ню Йорк и Колумбийския университет, се показва, че йога понижава равнищата на стрес и балансира самостоятелната нервна система .

В йога би трябвало да наблюдавате дишането си. Ако дишате постепенно и надълбоко, можете да повишите интензивността на парасимпатиковата нервна система. Това ще ви накара да се чувствате по-спокойни.

Също така едно изследване, извършено в Австралия през 2019 година, потвърждава, че йога дава на хората споделено прекарване , безвредно пространство за другарство. Ползите от йога, като да вземем за пример възстановяване на паметта и вниманието , също са научно доказани.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР