Почистването на навалелия сняг може да бъде опасно за хора

...
Почистването на навалелия сняг може да бъде опасно за хора
Коментари Харесай

Лекари предупредиха за голяма вреда от чистенето на сняг

Почистването на навалелия сняг може да бъде рисково за хора със сърдечносъдови болести, по тази причина е значимо те да съблюдават някои ограничения за сигурност, предизвестяват лекари от клиниката " Мейо ", представени на уеб страницата на медицинския център в Рочестър, Съединени американски щати.

При почистването на сняг с лопата студът кара кръвоносните съдове да се свиват, което води до повишение на кръвното налягане. При хора със съпътстващи болести това единствено по себе си може да докара до стягаща болежка в гърдите. Индивидите, водещи затънал метод на живот и страдащи от заболявания на сърцето, би трябвало да се съветват с доктор, преди да се заемат с сходна активност.

Лекарите също така поучават хората да не чистят сняг, до момента в който пушат, откакто са се нахранили или директно откакто са използвали артикули, съдържащи кофеин, защото това може да докара до в допълнение натоварване на сърцето. Препоръчително е да се пие вода по време на и след почистването, даже човек да не изпитва жадност. Струва си също по този начин да се почиства преди малко паднал сняг, защото той се топи по-лесно.

Друга значима рекомендация е хората постоянно да държат телефон подръка, с цел да потърсят помощ при положение на неотложност.

Лекарите споделят в умозаключение, че почистването на сняг е тежка активност, която в допълнение натоварва сърцето, и хората със сърдечносъдови болести в последна сметка е по-добре да не се заемат с нея.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР