Почистване на стъклокерамичния котлон с домашни средства Все повече домакини

...
Почистване на стъклокерамичния котлон с домашни средства Все повече домакини
Коментари Харесай

Почистване на стъклокерамичния котлон от мазнини

Почистване на стъклокерамичния котлон с домашни средства

Все повече домакини избират стъклокерамичните котлони. Но по какъв начин да ги почистите от мазнини и загаряния, без да ги повредите? Има потвърден метод.

От години тестваме повърхностите на емайлираните готварски печки за издръжливост: железни четки, мощни избелващи абразивни препарати и така нататък Но какво да вършим със стъклокерамичните котлони?

Те наподобяват доста по-представителни, а функционалността им е по-широка. Грижите обаче са малко по-различни. Ако сте благополучен притежател на печка със стъклокерамичен плот (или мислите да си купите), тази публикация е за вас.

Почиствайте го постоянно, с цел да не се сблъскате с въпроса по какъв начин да отстраните загорялата храна! Но би трябвало да извършите това едвам откакто котлонът се охлади. След като печката е станала съвсем топла, изтъркайте нечистата зона с забрадка от микрофибър, навлажнена с течност за миене на съдове. Избършете повърхността на изсъхнало.

Специални стъргалки с преносимо железно острие ще оказват помощ да се отървете от изгорелите хранителни частици. Вашата задача е да сведете до най-малко броя даже дребни драскотини, защото в бъдеще ще е все по-трудно да почиствате плота. Има обаче специфични полиращи средства, които оказват помощ за възобновяване на стъклокерамиката до съвсем нов тип.

Петна
Петната от вода и пръстовите отпечатъци могат да бъдат отстранени от повърхността с препарат за разчистване на стъкло. Обикновеният оцет отстрани петната не по-малко дейно, като в това време обезврежда миризмите. За по-упорити петна можете да извършите паста от сода за самун и лимонен сок. Нанесете кашата на нечистите места и оставете за 10-15 минути, след което избършете с гъба.

Какво да не вършиме
Не бива да допускате неочаквани промени в температурата и да поставяте студени съдове на горещата повърхнина. Поставете съда върху изключен котлон и едвам тогава го включете.

Съдовете и тиганите, които смятате да поставите на повърхността, би трябвало да са чисти и сухи.

Вижте още: Ползи от пепелта в градината – разберете в кои случаи се употребява

Не позволявайте пластмасовите елементи да влизат в контакт със стъклокерамиката: те могат да се стопят и да засъхнат компактно. Категорично е неразрешено потреблението на алуминиеви съдове за готвене върху стъклокерамиката.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР