Починалите с диагноза КОВИД-19 по света са близо три пъти

...
Починалите с диагноза КОВИД-19 по света са близо три пъти
Коментари Харесай

Починалите от Ковид-19 са три пъти повече от официалната статистика

Починалите с диагноза КОВИД-19 по света са близо три пъти повече от публично оповестените

Това сочи нов отчет на Световната здравна организация (СЗО), огласен през днешния ден, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Според тази най-изчерпателна до момента оценка на световното влияние на коронавирусната пандемия до края на 2021 година в света са регистрирани 14,9 милиона смъртни случая, свързани с причиняваното от новия ковид заболяване. Официалният брой смъртните случаи, приписвани на КОВИД-19 и докладвани на СЗО за интервала януари 2020 година -декември 2021 година, възлиза на малко повече от 5,4 милиона, се споделя в отчета.

Здравната организация на Организация на обединените нации твърди, че спомагателният брой включва освен хора, чиято гибел е обвързвана с ковид, само че и умряли поради липса на достъп до лекуване, когато здравните системи са били претрупани със инфектирани с ковид. Отчитат се също предотвратените смъртни случаи по време на пандемията, да вземем за пример поради по-малкия риск от пътни произшествия по време на локдауните.

Освен това действителните цифри са доста по-големи от публично оповестените поради несъответстващото съобщаване на броя на смъртните случаи в някои страни. Според СЗО близо половината от непреброените до момента смъртни случаи са в Индия, където по данни на основаната в Женева организация поради пандемията са умряли 4,7 милиона души, основно в интервала май-юни 2021 година

Официалните данни на Делхи гласят, че в интервала януари 2020 година - декември 2021 година смъртните случаи са към 480 хиляди. Други самостоятелни изследвания откриват, че смъртността в Индия, обвързвана с коронавирусната пандемия, е доста по-голяма, в сравнение с публично са съобщавали индийските управляващи. Например сп. "Сайънс " твърди, че три милиона индийци са умряли след заразяване с вируса, отбелязва Ройтерс.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР