Починал е Николай Ганчев Колев, известен като Николай Колев –

...
Починал е Николай Ганчев Колев, известен като Николай Колев –
Коментари Харесай

ТЪЖНА ВЕСТ: Почина поетът и журналист Николай Колев – Босия

Починал е Николай Ганчев Колев, прочут като Николай Колев – Босия. Това заяви в профила си във Facebook екологът Вихрен Михайлов.
„ Днес умря моят другар, съидейник и несклоняем войник Николай Колев-Босия! Почивай в мир, приятелю – ти живя Достойно до край! Ще се забележим в миналото в по-чист свят… “, написа Михайлов.
Николай Колев е български отстъпник, стихотворец и журналист; основател на първия самостоятелен профсъюз в България, ръководител на Независимото сдружение за отбрана правата на индивида, предава Блиц.
Николай Колев приключва Руската езикова гимназия в Стара Загора, учи съветска лингвистика в Софийския държавен университет, след което работи съвсем всичко – от преносвач до стихотворец.
Лежал е няколко пъти в Старозагорския и Софийския затвори за политическа активност преди 10 ноември 1989 година.
Автор е на вицове и епиграми за Тодор Живков. Известен е с многочислените си гладни стачки, ексцентричните си визии и своенравния си темперамент.
Той е създател на 4 книги и доста изявления. Баща е на 5 дъщери. Днес има консултантска компания.
Гладна стачка през 2018
В средата на юни 2018 афишира гладна стачка, траяла 83 дни. Стачката е срещу корупцията в Министерство на Транспорта до най-високо равнище, също за оставката на транспортния министър и разформироване на Народното събрание.
На 25 юли 2018 е признат в Правителствена болница за обзор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР