Почина вокалистът на една от най-емблематичните рок групи у нас

...
Почина вокалистът на една от най-емблематичните рок групи у нас
Коментари Харесай

Почина вокалистът на P.I.F. Димо Стоянов

Почина вокалистът на една от най-емблематичните рок групи у нас – Димо Стоянов, фронтмен на P.I.F. В началото на декември той влезе в болница поради ковид. Музикантът ни напусна на 45-годишна възраст.

„ Приятели, Димо е в болница с Ковид-19 и се нуждаем от хора, с кръвна група 0+, които да дарят плазма “, гласи апел от от 9 декември в  официалната фейсбук страница на групата. По-късно сътрудниците на Димо написаха, че към този момент е открит човек, който дава отговор на изискванията и е със записан час за даряване. Певецът обаче не е съумял да се пребори с заболяването.

Димо е роден във Варна. Завършва е НАТФИЗ с профил " Куклен спектакъл ", а актьорският му гений можете да видите в някой от музикалните клипове на групата, да вземем за пример „ Оставам тук “.



Неговият принос за музикалната сцена е голям – през 1992 година във Варна дружно с Иван Велков основават група Resemblence, която слага основите на познатата ни през днешния ден тайфа P.I.F. Първоначално музиката им е на британски, а първите им участия не са на родна земя, а в Унгария. От 1999 свирят в столицатапод името P.I.F., кратко от  Patriots In Fashion. Към състава се включват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.



През 2000 излиза дебютния си албум П.И.Ф., който включва първите им шлагери, останали емблематични за цяло потомство българи – „ Приказка “ и  „ Колело “. През 2015 излезе последният им албум P.I.F.5, а  в него групата провокира почитателите да напишат ария и да снимат клип към нея.

Отпечатъкът на P.I.F. върху различната музика у нас е толкоз важен, че ражда нова вълна в родното музициране. Поднасяме съболезнования на фамилията и околните на надарения Димо Стоянов.



 
За децата, чиито родители вечно останаха на първа линия
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР