Почина съпругата на бившия президент на САЩ Джордж Буш -

...
Почина съпругата на бившия президент на САЩ Джордж Буш -
Коментари Харесай

Почина бившата първа дама на САЩ Барбара Буш

Почина брачната половинка на някогашния президент на Съединени американски щати Джордж Буш - Барбара Буш. Официалният представител на фамилията Джим Макграт заяви, че дата на погребението на 92-годишната тогавашна първа дама ще бъде оповестена допустимо най-скоро.

По данни на CNN Барбара Буш е страдала от хронични болести на дробовете и сърцето и през последните години няколко пъти е постъпвала в болница.

Макграт съобщи в Twitter на 15 април, че след поредност от хоспитализации и съвещания с лекари, Барбара Буш е решила да не влиза в болница, макар утежняването на здравето й. Тя не желала да напуща дома си, философски приемала положението си и била обградена от околните си. Редовно я посещавали синовете й – някогашният президент Джордж Буш-младши и някогашният губернатор Джеб Буш.

През годините в Белия дом (1989 – 1993) Барбара Буш се ползваше с особената обич на американците. Според поредност допитвания по известност тя изпреварваше президента Джордж Буш-старши, отбелязва ТАСС.

Президентът Доналд Тръмп сервира съболезнования на фамилията. Същото направиха още няколко някогашни президенти на Съединени американски щати, измежду които Барак Обама и брачната половинка му Мишел и Бил Клинтън. Джими Картър популяризира известие, в което се споделя, че Барбара Буш е „ докоснала сърцата на милиони хора със своята топлина, милосърдие и изострен разум “. Той напомня, че Барбара призовавала американците да се занимават с щедрост и да се образоват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР