Почина основният заподозрян за убийството на Георги Марков (на снимката),

...
Почина основният заподозрян за убийството на Георги Марков (на снимката),
Коментари Харесай

Издъхна соченият за убиец на писателя Георги Марков

Почина главният обвинен за убийството на Георги Марков (на снимката), заяви австрийската национална осведомителна организация АПА. Италианецът с датски паспорт Франческо Гулино е открит мъртъв в жилището си в австрийския град Велс от собствен другар.

Лекар е удостоверил гибелта на 75-годишния някогашен скришен сътрудник. Полицията заяви, че няма никакви улики за насилствена гибел.

Гулино, който от 2010 година се занимавал с търговия с антики във Велс, постоянно е твърдял, че няма нищо общо с убийството на българския публицист отстъпник в Лондон през 1978 година, отбелязва АПА.

Георги Марков е български публицист и отстъпник, който от 1969 година до убийството му през 1978 година живее в Лондон.

Във Англия работи за радио Би Би Си и „ Свободна Европа “. Автор е на „ Задочни репортажи за България “, които включват серия от есета, излъчени по радио „ Свободна Европа “. В тях той споделя за живота в социалистическа България.

На 7 септември 1978 година в Лондон против Георги Марков е осъществено нападение и няколко дни по-късно той издъхва. Убийството му добива необятен публичен резонанс по света и оказва се като " убийството с българския чадър ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР