Почина най-възрастният човек в света. 119-годишната японка Кане Танака е родена

...
Почина най-възрастният човек в света.
119-годишната японка Кане Танака е родена
Коментари Харесай

Почина най-възрастният човек в света - японка, родена в годината на Оруел |

Почина най-възрастният човек в света.

119-годишната японка Кане Танака е родена в една и съща година с английския публицист Джордж Оруел - 1903 година, по времето, когато Япония се трансформира в международна мощ.

Тя е седмото от девет деца в фамилията.

В годината на раждането ù Теодор Рузвелт е президент на Съединени американски щати, а Едуард VII - английски крал. Братя Райт правят първия следен полет на своя аероплан с мотор и за първи път се организира Тур дьо Франс. Следващата година Русия стартира война против Япония и претърпява огромно проваляне.

Танака се омъжва преди век, когато е 19-годишна. Не познава брачна половинка си преди сватбата. Той взе участие във Втората китайско-японска война през 1937 година, а синът им - във Втората международна и е покорен от Съветския съюз.

Имат четири деца.

В живота си Танака управлява разнообразни бизнеси, в това число магазин за юфка.

Последните си години прекарва в японски старешки дом, където се отдава на настолни игри и обича да похапва шоколад. Освен с влечението ù към сладкото, хората от вкъщи я познават като човек, който става рано заран и отделя време за математика и краснопис.

Танака би трябвало да взе участие в щафетата по преместването на факелния огън на Олимпийските игри в Токио, само че пандемията от COVID-19 осуетява проекта.

Призната е за най-възрастният човек на планетата на гала през 2019 година Тогава споделя, че е по-щастлива от всеки път.

С нейната гибел най-възрастният човек в света към този момент е Люсил Рандон, 118-годишна френска монахиня.

Човекът, доживял до най-дълбока напреднала възраст в човешката история остава французойката Жана Луиз Калмент, която умира на 122 години и 164 дни през 1997 година

Япония има най-възрастното население в света. Повече от една четвърт от него е на възраст 65 или повече години. Дългата дълготрайност на живота там се дължи на диетата, опазването на здравето и фактът, че доста възрастни хора не престават да работят и в по-късна възраст.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР