Почина момченцето Раян, което от 5 дни беше на дъното

...
Почина момченцето Раян, което от 5 дни беше на дъното
Коментари Харесай

Почина дете, паднало в 32-метров пресъхнал кладенец в Мароко, където стоя 5 дни

Почина момченцето Раян, което от 5 дни беше на дъното на пресушен бунар. За 5-годишното мароканче имаше огромната интервенция по спасяването му, само че тя бе несполучлива, предадоха международните организации.

Спасителните екипи поставиха огромни старания, с цел да спасят детето. Те прокопаха първо дупка, а след това тунел, с цел да доближат до момчето на дъното на пресъхналия бунар. Въпреки тези старания детето не можа да бъде избавено.

Съобщението за гибелта му пристигна от мароканското кралско семейство, а след това крал Мохамед Шести персонално се обадил на родителите на момченцето.


До нещастието се стигна в село Игран в северната част на страната. Детето паднало в 32-метров пресушен , стеснен и мъчнопроходим бунар преди 5 дни. През тези 5 дни избавителни екипи съумяха да спуснат О2 и вода през тръби и бутилки в кладенеца до Раян , само че те не бяха сигурни дали детето въобще е в положение да ги употребява.


Историята потресе мароканците. Хиляди хора се стекоха на мястото на нещастието и стояха там дни наред в очакване избавителните екипи да извадят детето живо. Съдбата на момченцето породи огромна вълна от състрадание и в обществените мрежи, от Магреб до Ирак, Йемен, Канада и Съединени американски щати, където хора на разнообразни езици пишеха, че се молят Раян да бъде изваден жив.


Трагедията подсети сходна драма в Андалусия в Испания, където преди три години дете падна в бездънен над 100 метра бунар с диаметър от 25 сантиметра. След огромна избавителна акция трупът на двугодишният Хулиан бе изваден след 13 дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР