Почина легендата на Дунав Стоян Маринов - Чаната. Той се

...
Почина легендата на Дунав Стоян Маринов - Чаната. Той се
Коментари Харесай

Почина Стоян Маринов - Чаната

Почина легендата на Дунав Стоян Маринов - Чаната. Той се спомина на 79 година Чаната беше част от един от най-славните интервали на русенския отбор.

" Маринов не просто носи небесно синята фланелка 15 години - сред 1961 и 1976 година, само че и бе главен състезател на тима. Финалист е за Купата на Съветската войска през 1962 година и част от тима, приключил на 4-то място в " А " РФГ през 1975 година Има общо 291 мача и 57 гола в " А " група за " Дунав ", което му отрежда третото място във безконечната листа на тима за най-вече осъществени голове в елита. Пред него са Никола Йорданов със 133 и Никола Христов с 59. В този интервал той записва и 4 мача за националния тим на България.

Роденият на 15 септември 1941 година в силистренското село Сокол някогашен флангови футболист е играл и за " Доростол " Силистра в интервала 1958 - 1961 година

Привържениците на " Дунав " ще помнят постоянно Стоян Маринов с неповторимия му демараж, твърд манталитет и шеметна експедитивност. Такъв състезател мъчно можеше да бъде спрян с разрешени средства, тъй като беше като ураган, като вихър.

През последните години именитият футболист работи като секретар на дисциплинарната комисията към Оценка за съвместимост на БФС - Русе.

Ръководството, треньорите, футболистите и последователите на " Дунав " изричат своите най-искрени съболезнования на всички родственици, близки и другари на Стоян Маринов! Сбогом, Чана! Ти в никакъв случай няма да бъдеш пропуснат! ", пишат от клуба.
 Дунав стартира зимната си подготовка в понеделник
Дунав стартира зимната си подготовка в понеделник

Отборът ще изиграе 6 контроли преди началото на пролетната кампания
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР