Почина известният хирург д-р Александър Станишев, предаде БГНЕС.Д-р Станишев беше

...
Почина известният хирург д-р Александър Станишев, предаде БГНЕС.Д-р Станишев беше
Коментари Харесай

Почина известният хирург д-р Александър Станишев

Почина известният хирург доктор Александър Станишев, съобщи БГНЕС.

Д-р Станишев беше доктор в Клиниката по ендоскопска и обща хирургия в Първа градска болница в София.

Той беше четвърто потомство хирург. Д-р Станишев е внук на популярния проф. доктор Александър Станишев, погубен през 1945 година и племенник на проф. Димитър Станишев, анатом от Пловдив. Поради тази причина той дълги години е бил потискан и преследван. Въпреки това съумява да приключи медицина и да се наложи като един от най-големи хирурзи.

Д-р Станишев е племенник и на доктор Константин Станишев, който фактическия е последният заместител Велик занаятчия на Масонската ложа на България преди Втората международна война.

“Хирургът има око на ястреб, сърце на лъв, ръка на художник - скулптор и душа на любяща майка е казвал дядо ми ”, показа в едно от интервютата си за БГНЕС починалият доктор Станишев.

Той имаше мощна гражданска позиция и не се опасяваше да я съобщи, въпреки и от време на време да не съвпадаше с мнението на болшинството. Винаги подготвен да помогне на нуждаещите се.

Агенция БГНЕС изрича съболезнования на неговите близки!

Поклон пред паметта му!
Агенция БГНЕС разгласява последното изявление на доктор Станишев от 10 ноември 2021 година Д-р Станишев: Излишно умират, неимунизираните да заплащат лекуването
Неваксинираните против COVID-19 би трябвало да заплащат тестванията си. Те също по този начин би трябвало да заплащат и лекуването си, тъй като когато им се дава гратис средство под формата на ваксини, с цел да не се разболеят, те го отхвърлят. Бюджетът на страната е толкоз претрупан от тази пандемия, че повече не може по този начин.

Това съобщи в изявление за БГНЕС доктор Александър Станишев, доктор в Клиниката по ендоскопска и обща хирургия, ръководена от доцент Георги Гърбев в Първа градска болница в София.

Д-р Александър Станишев е четвърто потомство хирург. Той е внук на популярния проф. доктор Александър Станишев, погубен през 1945 година и племенник на проф. Димитър Станишев, анатом от Пловдив.

Д-р Станишев акцентира, че в цяла Европа и Съединени американски щати са въведени едни полупринудителни ограничения, с цел да се насърчи имунизацията против смъртоносното заболяване.

„ С цената на натоварването на имунизираните, останалите неимунизирани би трябвало да бъдат отстранени от работа, до момента в който се имунизират и стартират да работят. В Белгия имаш право да работиш хоум офис, в случай че не си имунизиран, само че против 30% по-ниска заплата “, уточни той.

Хирургът напомни, че в Съединени американски щати, Гърция, Франция и други страни отстраниха неимунизираните и чак откакто си сложиха ваксини те се върнаха на работа.

„ Това е едно меко насилване. В дадения случай, когато правата на популацията напълно са застрашени, те имат преимущество над самостоятелните права “, счита доктор Станишев.

Той постоянно се сблъсква с нелепости от вида, че имунизациите водят до гибел и други рискови последици.

„ Първоначално се пробвах да увещавам хората с причини, само че към този момент стопирах да го върша. В последна сметка всеки има правото да почине както желае. Щом желаят да се мъчат правото е тяхно “, сподели известният хирург.

Според него огромният проблем е, че неимунизираните и по този начин наречените антиваксари убеждават колебаещи се хора, които също не се имунизират, заразяват и умират.

„ Винаги съм казвал, че по този начин наречените антиваксари би трябвало да поработят един ден в Ковид-отделение, тъй като няма да имат силите да работят в реанимация, където в действителност е ужасно. Нека да поносят костюмите, да видят страданията на хората, да чуят мнението на неимунизираните хора сега, когато те са заболели и не им стига въздух “, сподели доктор Станишев.

Интересуваме се дали е имал познати, които не са вярвали в началото в COVID-19, а по-късно са се заразили и са трансформирали мнението си.

„ Повечето мои познати, които не имаха вяра в ковид, починаха от него. Става дума за 5-6 души. За страдание, не съумях да ги попитам дали са си трансформирали мнението... Имаше и такива, които си го трансформираха, само че прекараха тежко COVID-19 “, показа медикът.

Д-р Станишев е безапелационен, че антиваксарството заплашва националната сигурност. „ Умират ненужно хора, умират в премеждия, а това може да се избегне. В целия свят с помощта на имунизацията бе реализиран удобен метод на живот, което в България го няма “, съобщи хирургът.

Страшната пандемия взима и други почтени жертви, тъй като хората не могат да получат вярното и навременно лекуване. Д-р Станишев означи, че откогато върлува COVID-19 интервенциите са намалели, анулират се планови интервенции..

„ Така ще бъде, до момента в който не се реализира нужното имунизационно равнище и не се върне естественият живот “, сподели той и добави: „ За страдание, около пандемията по този начин наречените естествени болести, с които бяхме привикнали, се усилиха, тъй като хората се опасяват да вървят на доктор, диагностиката е по-бавна, плановият банкет е спрян “, със страдание установи хирургът.

Неговият апел към всички е: „ Моля Ви, ваксинирайте се! “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР