Почина италианската певица Милва, съобщи ДПА. Дъщеря й съобщила тъжната

...
Почина италианската певица Милва, съобщи ДПА. Дъщеря й съобщила тъжната
Коментари Харесай

Почина легендарната певица Милва

Почина италианската певица Милва, заяви ДПА. Дъщеря й съобщила тъжната новина пред италианската осведомителна организация АНСА.

Мария Илва Биолкати, известна още като Ла Роса поради алената си коса, е умряла в петък в Милано на 81 години. " Милва бе един от най-ярките представители на италианския шансон ", сподели италианският министър на културата Дарио Франческини.

Певицата е родена през 1939 година в фамилията на шивачка и риболовец в дребното италианско градче Горо на адриатическото крайбрежие. Когато фамилията изпада във финансово усложнение, на към момента младата Мария се постанова да стартира да работи.

Тя се реалокира в Болоня, записва се за присъединяване в музикален конкурс, образова се в пеене и актьорско майсторство. През дългогодишната си кариера записва десетки албуми, изнася голям брой концерти и се изявява както на поп сцената, по този начин и в класическата музика, снима се във филми и води тв излъчвания.

През 2010 година разгласи края на кариерата си, като в телевизионно изявление изясни, че това се постанова поради здравословни проблеми.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР