Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се подготвя да бъде

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се подготвя да бъде
Коментари Харесай

Доган сам щял да плати за новия газопровод до ТЕЦ-а си

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган се приготвя да бъде главен състезател в енергийната система на страната през идващите години

© Велко Ангелов Разширяването на газопровода до Топлоелектрическа централа " Варна " ще бъде предоставено и платено от държавната " Булгартрансгаз ", само че всички разноски по-късно ще бъдат възобновени от притежателя на централата - Ахмед Доган. Това се споделя в публично мнение на газовия оператор до " Капитал " във връзка оповестената на 4 септември публикация " Държавата ще разшири газопровода до Топлоелектрическа централа " Варна ".

" Булгартрансгаз " е възложител на съответната социална поръчка и като подобен следва да прави заплащанията към лицето, което ще бъде несъмнено за реализатор на плана за реорганизация на станция " Страшимирово " и съпътстващия газопровод, споделят от държавната компания. Именно затова в обявлението на поръчката е записано, че финансирането на плана ще бъде със лични средства на " Булгартрансгаз ". Същевременно обаче според клаузите на подписания контракт за присъединение на Топлоелектрическа централа " Варна " към газовата мрежа централата би трябвало да заплати осъществените от " Булгартрансгаз " разноски. " Конкретните клаузи на контракта са заложени в същия в осъществяване на наредбите на Наредба №4 от 5.11.2013 година за присъединение към газопреносната и газоразпределителните мрежи ", изясняват от газовата компания.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Въпреки че инвестицията ще бъде покрита от почетния ръководител на Движение за права и свободи, новият газопровод ще остане благосъстоятелност на " Булгартрансгаз ", защото е част от националната газопреносна мрежа.

Плановете са потенциалът на газовите доставки към Топлоелектрическа централа " Варна " да бъде повишен от сегашните най-много 120 хиляди куб.м на час до 200 хиляди куб.м на час. По този метод централата ще може да задейства по едно и също време и трите си енергоблока, които са пригодени да работят с природен газ. Това първоначално ще ѝ разреши да кандидатства за по-голям дял от разпределението на студения запас през идната година и надлежно да получи повече от сегашните 27 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР