Почетният председател на ДПС Ахмед Доган направи най-тежкия избор в

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган направи най-тежкия избор в
Коментари Харесай

Доган избра! Банкерът Ерол Мюмюн е кандидат кметът на ДПС за Кърджали. Хасан Азис си отива

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган направи най-тежкия избор при започване на тези локални избори - избра банкера Ерол Мюмюн за претендент кмет на Движение за права и свободи за Кърджали, научи ни.

 

Ерол Мюмюн е шеф на " Търговска банка - Д " АД - Кърджали.

Той е роден на 25 май 1979 година, приключил е „ Управление на човешки запаси “, а преди този момент - професионалната гимназия по стопанска система " Алеко Константинов " в Кърджали. Бил е общински консултант в мандат " 2015-2019 ".

 

В надпреварата участваха още трима номинирани - актуалният кмет доктор инж. Хасан Азис, националният представител Елван Гюркаш и юристът Муса Сеидахмед.

 

Изборът на Доган е безусловно неочакван. Очакваше се, че в Кърджали ще настъпи смяна и че кметът Хасан Азис евентуално няма да получи повече утвърждение за ново присъединяване в изборите, само че никой не допускаше, че през " ситото " на Доган ще се " промуши " банкерът Ерол Мюмюн.

 

По-скоро някои виждаха като главен кандидат за поста депутатката Елван Гюркаш. Но очевидно Доган и получил задоволително учредения и мотивация за избора си.

 

" Преди минути управлението на Движение за права и свободи взе решение да издигне Ерол Мюмюн за претендент за кмет на Кърджали на идните локални избори през октомври. Благодаря на Почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган и управлението на партията за предоставената отговорност в последните 20 години да бъда част от отговорността за развиването на града и цялостното му видоизменение в европейски град и столица на толерантността на България, Балканите и Европа. Ерол е квалифициран и заслужен претендент, който ще наследи години на отлична работа в община Кърджали, както и квалифициран екип, основал и взел участие директно във всички дребни и огромни планове в града ни. Тези избори са от извънредно значение, с цел да продължи надграждането на всичко реализирано дотук, и с цел да може Кърджали да продължи бъде пример на европейски мултикултурен град на приемливост и съгласие сред всички поданици ", написа малко по-късно на страницата си във Facebook доктор инж. Хасан Азис, който е зам.-председател на партията.

 

Изборът на Ерол Мюмюн за претендент кмет на Кърджали се случи след втори тур на препитването, което през днешния ден стартира в 13.00 часа и приключи окало 19.00 часа довечера.

 

В неделя след първото събеседване, почнало към 20.30 часа и приключило към 05.30 сутринта, Доган не можа да дефинира кой е най-хубавият от кандидатите и им дефинира през днешния ден продължение на " изпита ". Тежката процедура съумя да издържи банкерът Ером Мюмюн.

 

По забавен метод се е провела цялата полемика, продължила два дни по 7-10  часа, стъпила на демократични правила и опряна на професионални условия, научи Епицентър. бг.

Всеки от номинираните е имал възможност в рамките на 10-15 минути да показа свояти визия за развиването на гр. Кърджали, акцентирайки върху целите, които счита да разгърне. 
Отделно от това тримата нови за този пост - депутатката  госпожа Гюркаш, юристът Сеидахмед и банкерът Мюмюн са имали възможност да задават въпроси на настоящия кмет Азис, който ръководи града към този момент четвърти мандат. 

Всеки претендент е бил безусловно равнопоставен, към никого Доган не е показал пристрастност. 
На всеки един от тях почетният ръководител е задал спомагателни въпроси по отношение на работата му и вижданията му във връзка с безработицата, оперативните стратегии, развиване на бизнеса, привличане на вложители, предоставяне на опция за развиване на младите. 

В рамките на полемиката се стигнало до най-малки подробности и елементи за социално-икономическото развиване на града, икономическа зона, изграждане на нови фабрики, претовареност на работна ръка, приръст на популацията и др. 

След първия тур Доган декларирал, че му трябват още най-малко три часа събеседване с номинираните, с цел да дефинира кой от тях да е претендентът, с който Движение за права и свободи ще изиска още веднъж властта в " слънчевия град ". Затова ги бе поканил във вторник.

 

Препитването във вторник продължи повече от 6 часа. Четиримата кандидати са били " въртяни на шиш " по проблемате в града и решенията за тяхното превъзмогване. Явно визията на финансиста Ерол Мюмюн е впечатлила Доган и изборът му е паднал върху него.

 

Доган е подчертал уважителното си отношение към Хасан Азис, като декларирал, че той е най-хубавият кмет, на който към този момент му е тясно в Кърджали след 20 години кметуване и за който ще се търси другя политическа изява. Имайки поради тактиката на Движение за права и свободи да поддържа фрагментите си, очевидно пред доктор инж. Асиз се отварят нови вероятности за политическа реализация. 

 

Няколко часа по-късно на фейсбук страницата на Областния съвет на Движение за права и свободи - Кърджали се появи следното известие:

 

Ерол Мюмюн е претендентът за кмет на Община Кърджали от Движение за права и свободи. Кандидатурата му беше одобрена от почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган и централното управление на партията.

 

Ерол Мюмюн е на 44 години, по обучение е финансист. През последните 15 години работил в банковия бранш, като е заемал разнообразни длъжности. От 7 години е шеф на банков клон в Кърджали. Зад гърба си има мандат като общински консултант от Движение за права и свободи в Кърджали и е бил ръководител на непрекъснатата комисия по бюджет и финанси. 

 

" Издигането на кандидатурата ми е огромна чест, само че и голяма отговорност пред кърджалийци. Вярвам, че ще съумея да печеля доверието на жителите на общината, с цел да работя за тях през идващите 4 години ", съобщи Ерол Мюмюн.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР