Почетната Златна палма на 74-ия Международен филмов фестивал в Кан

...
Почетната Златна палма на 74-ия Международен филмов фестивал в Кан
Коментари Харесай

Култов ветеран от Италия грабна Златна палма /Фото/

Почетната " Златна палма " на 74-ия Международен кино фестивал в Кан беше връчена на италианския режисьор Марко Белокио, съобщи БГНЕС. Според решението на организационния комитет, той е почетен с тази премия за " неповторимото творчество, което даде на актуалната кинематография мощ и независимост ".

Марко Белокио получи премията от ръцете на италианския режисьор Паоло Сорентино по време на церемонията по закриването на филмовия фестивал, която се организира в основната зала на фестивалния замък " Люмиер ".

Дебютната работа на Марко Белокио е кино лентата " I Pugni in Tasca ", който споделя за обществените митинги в края на 60-те години. Общо италианският занаятчия има 32 кино лентата, доста от които са високо оценени от критиците и феновете.

Марко Белокио стана десетият притежател на най-високата премия на филмовия фестивал в Кан.

 италианският режисьор марко белокио получи почетната златна палма

По време на церемонията по откриването на 74-ия кино фестивал в Кан на 6 юли " Златната палма " беше връчена на американската кино актриса Джоди Фостър за нейното " блестящо и надарено обслужване на Десетата муза ".



За най-хубав артист на 74-ия кино фестивал беше разгласен американският артист и музикант Калеб Ландри Джоунс. Той получи премия за ролята си в спортния филм " Нитрам " (Австралия) на режисьора Джъстин Кързел.



Норвежката кино актриса Ренате Рейнсве бе оповестена за най-хубава актриса. Най-добрият сюжет на филмовия фестивал в Кан отиде при Рюсуке Хамагучи за кино лентата " Качи се зад кормилото на моята кола ".



Израелският режисьор Надав Лапид завоюва премията на журито на филмовия фестивал в Кан за кино лентата си " Le genou d`Ahed " (2021). Предишният му филм " Синоними " получи основната премия на кинофестивала в Берлин през 2019 година С новата си драма режисьорът потвърди способността си да основава напрежение в описа и да го докара до детонация.



Най-добрият сюжет на филмовия фестивал в Кан отиде при Рюсуке Хамагучи за кино лентата „ Качи се зад кормилото на моята кола “.

Израелският режисьор Надав Лапид завоюва премията на журито на филмовия фестивал в Кан за кино лентата си „ Le genou d`Ahed “ (2021). Лапид дойде в Кан с вълна от триумф. Предишният му филм „ Синоними “ получи основната премия на кинофестивала в Берлин през 2019 година

Тази година 24 кино лентата се състезаваха за огромната премия " Златна палма ".

Снимки БГНЕС
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР