Почетната награда Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди ще бъде връчена на

...
Почетната награда Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди ще бъде връчена на
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев ще получи почетна награда на Главното мюфтийство

Почетната премия " Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди " ще бъде връчена на президента Росен Плевнелиев (2012 - 2017 г.) за напъните му за сливане на обществото и институционалното почитание към Мюсюлманско вероизповедание и положителното отношение към мюсюлманската общественост в страната.

Това оповестиха от пресслужбата на Главното мюфтийство. Церемонията по връчването на първите годишни награди на Висшия мюсюлмански съвет ще се състои на 8 декември от 18 часа в зала " Тържествена " на Централен боен клуб. Наградата е учредена от Съвета на името на първия основен мюфтия Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди, встъпил в служба на 8 декември 1910 година след извършен избор в София.

За първи път награди " Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди " ще се връчат на 92-годишния ходжа Мехмед Хамид от благоевградското село Рибново за приноса му за запазването и предаването на мюсюлманската еднаквост на младото мюсюлманско потомство в България. Награда ще получат още Муса Дурлу, който се грижи за възпитанието и образованието на петте си деца, които учат в духовното учебно заведение в Момчилград, на Павел Стоянов, който сертифицира производството си със документа " Хелял " на Мюсюлманско вероизповедание и разпространява хелял продуктите измежду мюсюлманите в България и на Ердинч Сюлейман за иноватовните му начинания в областта на религиозната култура, които ползва в кърджалийското село Бенковски и други села от региона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР