Почетна гвардейска стража посрещна членовете на царското семейство в Рилския

...
Почетна гвардейска стража посрещна членовете на царското семейство в Рилския
Коментари Харесай

Гвардейци посрещнаха Симеон и Калина в Рилския манастир

Почетна гвардейска стража посрещна членовете на царското семейство в Рилския манастир, където тази заран стартира Заупокойна архиерейска Света Литургия във връзка на 80-годишнината от кончината на Цар Борис III. След литургията в храма на Рилската света обител ще се състои и панихида. 

На литургията участват Симеон Сакскобурготски, придружаван от брачната половинка си Маргарита, синът им княз Константин-Асен, придружаван от брачната половинка му Мария, както и княз Борис Търновски. Княгиня Калина със брачна половинка си Китин Муньос и сина им Симеон-Хасан също участват. 



„ Поради 90-тия рожден ден на брачна половинка на Княгиня Мария-Луиза – Бронислав Хробок, който е на 27 август 2023 година, членовете на фамилията на Княгинята няма да могат да дойдат в България. За първи път те ще се съберат в Съединени американски щати за отбелязване на годишнината и то в цялостен състав-деца, внуци и правнуци “, оповестиха по-рано от фамилията на своята интернет страница. 



В Рилската Света обител участват още Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Видинският митрополит Данаил, Неврокопският митрополит Серафим, които водят службата дружно с игумена на манастира свещеник Евлогий.



Цар Борис III е заровен в Рилския манастир, само че през 1944 година тялото му е ексхумирано по разпореждане на комунистическите управници. Днес е непокътната единствено стъкленицата със сърцето му, което е заровено във възобновения гроб на монарха в южния параклис на съборния храм на Рилския манастир.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР