Победителят във волейболната Шампионска лига при мъжете през 2021 и

...
Победителят във волейболната Шампионска лига при мъжете през 2021 и
Коментари Харесай

Синът на волейболна националка на България е трансферна цел на победителя в Шампионската лига

Победителят във волейболната Шампионска лига при мъжете през 2021 и 2022 година ЗАКСА (Кендженджин-Козле), който в неделя завоюва и Купата на Полша за 2023 година, готви неочакван трансфер.

Ръководството на ЗАКСА към този момент мисли за идния сезон.

Полският първенец, за който през есенния полусезон игра националът Денис Карягин, готви неочакван трансфер.
 Волейболистите на ЗАКСА завоюваха Купата на Полша, само че не не помниха Денис Карягин Волейболистите на ЗАКСА завоюваха Купата на Полша, само че не не помниха Денис Карягин
Тимът, който е воден от Туомас Самелвуо, желае да притегли с дълготраен контракт 18-годишния юношески национал на Румъния Даниел Читигой.

Интересна детайлност е, че Даниел Читигой е наследник на някогашната националка на България Радостина Рангелова.  

Баща му Кристиян Читигой пък бе волейболист на родния ЦСКА.

View this post on Instagram
A post shared by Daniel Chitigoi (@chitigoi_da9)

Волейболистите на ЗАКСА завоюваха Купата на Полша, само че не престават присъединяване си в шампионата на Полша и в Шампионската лига, където задачата още веднъж е първото място.

Ръководството на клуба към този момент мисли за укрепване на отбора. ЗАКСА най-вероятно ще се раздели след края на сезона с опитните посрещачи Адриан Сташевски, който бе набелязан от Асеко Ресовия (Жешув) и Войчех Жалински, който евентуално ще се върне в отбора на Церад Енеа Чарни (Радом).

Едно от овакантените места в отбора ще бъде заето от младия румънски посрещач Даниел Читигой.

View this post on Instagram
A post shared by Daniel Chitigoi (@chitigoi_da9)

Според Polsat Sport 18-годишният състезател ще подпише контракт за няколко години. Предполага се, че това е инвестиция на полските първенци в бъдещето. Даниел Читигой беше волейболист на Олимпия (Титания), само че през 2022 година мина в Рапид (Букурещ). Говори се, че е огромен гений и има страхотна физическа подготовка (висок е 203 см).

View this post on Instagram
A post shared by Daniel Chitigoi (@chitigoi_da9)

“Не бих разглеждал този трансфер като укрепване на ЗАКСА, а като инвестиция за бъдещето, което почитам. Ако има дълъг контракт и той е толкоз огромен гений, не виждам проблем... Може би ЗАКСА ще го даде чартърен на различен клуб. Има клюки, че има концепция за този състезател, не знам по какъв начин ще се развие - може ли да е запаса в ЗАКСА или незабавно ще бъде даден чартърен? ”, призна Якуб Беднарук в предаването „ Prawda Mesh “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР